Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFJustiție
2014-07-08
4

Ziua Justiției a fost sărbătorită pe ambele maluri ale politicii. Dna Udrea și PMP au organizat ”un marș pentru apărarea statului de drept” pentru ca lovituri precum cea din 2012 ”să nu se mai repete – ocazie cu care (ca și dl. Băsescu ) a cerut PNL să se lepede de suspendarea realizată cu PSD. Dl. Antonescu a refuzat (”n-a existat nicio lovitură de stat”) iar Mihăiță Calimente s-a supărat pe suspendat: ”vine Băsescu și vorbește de lovitură de stat când în ’90 la mineriadă când a fost lovitură de stat și au murit oameni era alături de Iliescu”.

Lovitură de amnezie: lângă Iliescu era Petre Roman, actualmente coleg de PNL cu Calimente. Ma non troppo: MRU și dna Udrea și-au adresat fierbinți scrisori de despărțire. Fostul premier i-a reproșat dnei Udrea ”situația dreptei” și pretenția de ”a împărți certificate de buna credință” iar aceasta l-a acuzat că ”s-a dezis de președintele Băsescu” ca preț al intrării în fuziunea PNL-PDL și că oportunismul și aroganța sa au dus la pierderea guvernării. MRU i-a replicat  în termeni și mai duri: ”dna Udrea apără statul de drept așa cum apără Voiculescu libertatea presei” împingând comparația până la dispreț: ”cele două tabere au în comun disprețul față de oamenii liberi”. Așa începe unificarea dreptei.

Pe seară, Felix a ținut și el o conferință de presă consacrată justiției. Felix chiar a comandat unor profesori de drept elaborarea ”unui manual cu studii de caz ”reunind ”cele mai aberante cazuri” din justiția română, manual care să fie predat la Facultățile de drept – Felix face și programa universităților! - și să fie tradus în țările unde democrația e confundată cu dictatura”. Prima confuzie i-a aparținut: ”eu am trăit epoca Ceaușescu când nu aveam voie să vorbim decât în șoaptă.” Ca să nu ne toarne alde Felix – care a anunțat triumfător: ”am pus bazele unui ONG pentru investigarea tuturor acțiunilor lui Băsescu Traian după ’89”. L-a dat în urmărire informativă, adică - așa cum povestea Craiu: ”Voiculescu era înconjurat de oameni din structurile militarizate care înregistrau oamenii de afaceri în restaurante”.

În restaurante începe restaurația. Mănâncă, roagă-te, iubește! Cineva te înregistrează. Altminteri, Felix e nevinovat: n-a beneficiat de privatizarea ICA, n-a șantajat, nu-i cunoaște pe denunțători. Nu se cunoaște nici pe sine. De fapt, nici nu există: ”eu nu mai sunt implicat în activități comerciale de niciun fel din anul 2004”. Așadar, Voiculescu Dan a dispărut din afaceri și din presă de zece ani – fără ca acestea să-i reclame dispariția. Oameni ca el nu dispar insă niciodată. Ministrul Daniel Constantin a mărturisit că întâlnirea cu Felix ”i-a schimbat destinul”. În euro. Acum să nu-i schimbe și destinația.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS :
Comentarii
revista22fil 2014-07-18
Dreptate pentru SOV! SOV se juca de-a 'pisica cu soarecele', cu statul : 'eu te atac, apara-te, slabanogule!'. Ajunsese sa fie admirat, luat ca model.. Unii intelectuali, care se dadeau mari la revolutie, il slugareau pe SOV, devenisera instrumentul-varful de lance in atacurile furibunde impotriva oranduirii statale, in special impotriva presedintelui Traian Basescu. SOV se mandrea cu ei : 'mi-am cumparat niste constiinte!'. Mircea Dinescu si Stelian Tanase (doua dintre constiintele cumparate) isi faceau meseria din tot sufletul (vorba feciorelnicei Ioana Petrescu!), inundasera televiziunea lui Vantu, faceau dueturi "hazlii", in care il tavaleau pe presedinte. Cand il insoteau pe SOV - comanditarul lor, mergeau respectuos, la doi metri in spatele generosului mogul. Duetul a plecat de langa sefu'-cu-bani cand incepuse justitia sa se amestece, sa raspunda la invitatia lui SOV :'aparati-va' (de hotiile mele!), sa ii deschida procese "politice dictate de Basescu". Asa i se adresa hotul, revenentios, presedintelui tarii. Duetul devenise 'model de succes' pentru profesorii din sectorul 5 al capitalei, care il prea-mareau pe Vanghelie Gramaticus ('eu...sunt, tu...'), toti cu gandul la rasplata in vanghelioane primite o data pe an, deveniti toti 'Garantat Vanghelie', in frunte cu pre-plecata Abramburica. Acum, Duetul lisi continua "opera" la TVR. Pacat ca ne paraseste SOV. Ne obisnisem cu el. Ajunsesem la convingerea ca asta ne e soarta : cu SOV in frunte, model de succes financiar si de moralitate. Modelul 'constiinte cumparate' a fost preluat si de slugoii de la Antena3, ei performand mult mai ordinar, rasplatiti regeste de un alt mare borfas aflat pe farasul justitiei - Felix, metamorfozat de judecatori dintr-un capitalist de mare succes, in gunoiul societatii. Cazurile SOV si Felix au darul de a fi dat speranta populatiei ca justitia nu a ramas o mamaliga diforma, ca a explodat Sa le multumim lui SOV si lui Felix pentru faptul ca au zdruncinat justitia, ca au trezit-o la o viata onorabila
Claudia Enescu 2014-07-08
Antonescu a facut deja pasul, care rezonabil i se poate cere, in identificarea si acceptarea erorilor din vara lui 2012, asa cum le accepta orice om corect: inlocuirea Avocatului Poporului si a celor doi presedinti ai Camerelor, afirmatia ca judecatorii CCR ar trebui revocati, adica exact acele elemente care justifica spaima celor care vorbesc de lovitura de stat. Antonescu a acceptat, deci, practic, toate actele discutabile ale momentului, fara a accepta eticheta (lovitura de stat). Eu nu cred ca cineva de buna credinta poate insista atat de mult pe acceptarea unei etichete, cand in fond sunt acceptate faptele (care pot justifica sau nu eticheta). „Reporter: Ati spus ca unele aspecte din vara lui 2012 au fost gresite. Care anume? Antonescu: Faptele sunt fapte. Nicio acceptiune care se poate da unei lovituri de stat nu se potriveste acestor evenimente. Totul s-a petrecut in parametri constitutionali, lucru certificat de CCR. Totul s-a petrecut in cadrele formale democratice. Dar nu tot ce are acoperire formala si legala e si democratic. Si doar in sensul acesta, schimbarea precipitata si improvizata a Avocatului Poporului, schimbarea presedintilor celor doua Camere au fost discutabile democratic in esenta lor. Dar istoria nu a inceput in vara lui 2012 si exista o lunga traditie de astfel de gesturi. Cand Roberta Anastase a intrat in legenda cu o anumita numaratoare nu se intampla pentru prima data. Deci lucrurile din vara lui 2012 vin pe o traditie de slabiciune in respectarea pe fond a unor proceduri parlamentare. Reporter: Pe 1 iulie 2012 ati declarat: "Parlamentul, Guvernul impreuna pot sa ii revoce pe judecatorii CCR. Daca nu, aceasta tara nu poate fi guvernata pentru ca nu putem vorbi de suspendarea lui Traian Basescu, de suspendarea Robertei Anastase. In actuala ei competenta, CCR este o rusine". Mai ganditi la fel? Antonescu: Exista in continuare elemente care sa alimenteze suspiciuni privind modul in care se iau decizii in CCR. Si ele vor persista cat timp nu reglementam fie prin lege, fie macar prin cutuma anumite conditii pentru ca cineva sa fie propus si sustinut judecator al CCR. Ceea ce e de discutat si unde am de revenit e prima parte a declaratiei. Parlamentul si Guvernul nu pot schimba judecatorii CCR. Este o declaratie fara acoperire, dar nu a fost transpusa in practica. Reporter: Si electoratului care s-a speriat in 2012 ce ii spuneti? Antonescu: Le inteleg sperietura, dar nu au de ce sa se teama. Numai oamenii rauvoitori sau prosti fac de doua ori aceeasi greseala si nu ma numar printre ei.” (http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/ce-regreta-ce-isi-asuma-crin-antonescu-le-inteleg-sperietura-dar-nu-au-de-ce-sa-se-teama-interviu-1300341) In legatura cu eticheta (lovitura de stat), sunt utile si precizarile lui Andrei Plesu: „Cînd cu referendum-ul din vara lui 2012, n-am reuşit, tot noi, să facem din formula ”lovitură de stat” o formulă vagă, un instrument de luptă politică? Am avut, cu alte
Claudia Enescu 2014-07-09
Nimic nu poate sterge ura oamenilor impotriva lui Antonescu, cum nu poate sterge ura impotriva lui Basescu; ma gandeam doar sa aduc o mica informatie. Inutila, dar exacta.
rugio 2014-07-09
@Claudia Enescu. Intradevar, au trecut cam neobservate cuvintele reproduse de dvs. din interviul lui Antonescu. Dar aceste cuvinte nu-l pot spala pe Antonescu de pacate, de fapte si de trasaturile proaste de caracter (rautate, superficialitate, labilitate, ambitii nefondate). Chiar asa de naiva sunteti incat sa credeti ca unul ca Crin nu va face (daca nu continuu, macar din timp in timp!) foarte mari prostiii in dauna romanilor si Romaniei?! Este un om sec, panglicar, egoist, deloc inteligent.
Total 4 comments.
Recomandari
2743
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22