Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFMandarinii
2014-08-04
4

Luna august a adus eliberarea unor locuri în guvern. In consecință, premierul a trimis la Cotroceni două numiri: dna Rozalia Biro la Ministerul Culturii și dl. Claudiu Manda (deputat PSD și finul lui Zgonea cel isteț ca un podeț) la Buget. Propunerile au fost considerate ”nepotrivite” de către președinte care însă nu le-a respins pe loc de teamă că premierul va face altele și mai rele. Președintele a remarcat ”o problemă  complicată de înțelegere a limbii române” la dna Biro care cazând victimă unei farse radiofonice pe când era vieceprimar la Oradea, s-a referit pe larg la ”scăderea numărului de copii bipezi” datorită preocupării sale deși ”n-are niciun biped în familie”. Cum se repetă istoria! Un episod similar s-a petrecut pe vremea când ministru al culturii socialiste era celebra Suzana Gâdea care aflând că un subaltern se numește Paleolog l-a pus imediat la punct: te-am întrebat cum te cheamă, nu ce meserie ai. Dl. Băsescu s-a amuzat copios imaginându-și dialogul dnei Biro cu un sculptor despre o statuie ecvestră: cum să fie calul, biped sau patruped?

Dincolo de aceste pete de incultură care se regăsesc și la demnitarii români, o asemenea subnominalizare arată că guvernul însuși se subestimează și desconsideră fațiș Cultura acceptând orice biped. Nici propunerea dlui Manda nu i s-a părut dlui Băsescu inspirată: ca fost director al Casei de Cultură a studenților din Craiova ”singurul său calcul era valoarea biletelor rupte într-o sâmbătă seara”. Întrucât ”tandemul” Ioana Petrescu-Manda nu poate susține o discuție cu FMI, dl. Băsescu l-a rugat public pe dl. Ponta să se gândească la alte soluții - lucru pe care premierul l-a refuzat. Poate-i schimbă între ei: ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda. Premierul a explicat de ce l-a numit pe Manda (care acum câțiva ani denunța ”jagardelismul” mandarinului Ponta): ”după episodul în care Ioana Petrescu a fost atacată, lovită și umilită în toate felurile, m-am decis să ajut și mai mult tinerii”. Deși toată lumea a văzut episodul de la Cotroceni iată că Ponta își permite să sfideze adevărul susținând că dna Petrescu ” a fost atacată, lovită și umilită”. Bine că n-a fost și jefuită. Tendința dlui Ponta de a impune propria sa interpretare ca fiind cea reală – ca-n vechiul banc: tu crezi ce vezi sau ce-ți spun eu?- reabilitează sistemul comunist de mistificare în masă. Și automistificarea: Sorin Ilieșiu, membru PLR unde Tăriceanu s-a ales președinte și candidat la prezidențiale (ca aditiv al PSD) ”speră din tot sufletul ca USL să se refacă și să se respecte înțelegerea ca liberalii din PLR să dea președintele iar PSD, premierul”. Cât de biped la cap poți să fii ca să crezi că dl. Ponta renunță în favoarea patrupedului său?

TAGS :
Comentarii
Miciurin 2014-08-15
Am incercat si eu sa incrucisez un biped cu un patruped si a iesit o aia a calului.Poate Ponta are mai mult noroc si iese ceva care da si lapte!
MIHAI 2 2014-09-10
Doamna TIA SERBANESCU are o viteza de reactie uluitoare. Nici n-au trecut mai mult de 50 de zile de la propunerea desemnarii doamnei Biro si domnului Manda si dansa iata ca puncteaza fulgerator. Cat de curand ma astept la un atac la fel de acid in legatura cu numirea Rodicai Stanoiu la Justitie, facuta de Nastase in 2000 si respectiv la desemnarea ca Premier a lui Kogalniceanu facuta de Cuza prin secolul 19.
Elena 2014-08-15
Sorin Iliesiu s-a zbatut ,la un congres al Aliantei Civice , sa ajunga presedinte ,fara a fi remunerate ! Ca sa vezi si sa nu crezi ! Poate ca unora le cade greu la cap batranetea si fac tot ce pot . fara niciun pic de onoare ,ca sa se "remarce".-a se vedea si Calin Popescu Tariceanu. Cum e Tanda asa-i si Manda ! Bine spus !
Un orb fericit 2014-08-13
Spuneti-mi orice si cred pentru ca ceea ce vad e de necrezut! Si asa ne-am intors la vechiul sfat biblic: Crede si nu cerceta.
Total 4 comments.
Recomandari
3323
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22