Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fiul disidentului Gheorghe Ursu intra in GREVA FOAMEI. Ucigasii au ramas nepedepsiti. Sustineti Apelul adresat Primului- Ministru. SEMNATI AICI
- - - -
2014-10-21
Apel 22
455

Domnilor,

Vă solicităm să dispuneți luarea măsurilor indispensabile pentru a se putea face dreptate lui Gheorghe Ursu, inginerul ucis în tortură de Securitatea ceaușistă în 1985, în conformitate cu competențele pe care le aveți în a veghea asupra bunei funcționări a justiției române. Ca urmare a blocării dosarului în care a fost cercetat PÎRVULESCU Marin, principalului vinovat de uciderea disidentului, fiul acestuia, Andrei Ursu, a decis să înceapă greva foamei începând cu ziua de marți, 21 octombrie.

Vă cerem găsirea și soluționarea dosarului disjuns în 2003 de procurorul Dan Voinea, din Secția Parchetelor Militare (SPM), privindu-l pe torționarul PÎRVULESCU Marin. Contrar aserțiunilor șefului SPM, Ion VASILACHE, care pretinde că dosarul ar fi fost conexat cu o plângere a lui Andrei Ursu din 2007, probele dovedesc contrariul (vezi http://gh-ursu.ong.ro/cazul_pirvulescuDosar2003.html. Din corespondența vasta dintre tribunale și parchete, rezultă negru pe alb că nici o altă instituție judiciară nu a primit acel dosar de la SPM, deși a fost solicitat cu insistență. Rezoluțiile în dosarul plângerii lui Andrei Ursu din 2007 specifică în mod expres că se referă doar la acea plângere, nu și la dosarul disjuns în 2003 (http://gh-ursu.ong.ro/20111212-OrdonantaMolcut.pdf). Cerem ca o investigație pentru identificarea acelui dosar să fie făcută în regim de urgență, de un procuror integru, din afara SPM.

Dacă nu va fi găsit, cerem ca dosarul respectiv să fie refăcut. Copii ale probatoriului se află pe site-ul Fundației Gheorghe Ursu (http://gh-ursu.ong.ro/cazul_pirvulescuMarturii.html, http://gh-ursu.ong.ro/cazul_pirvulescuDocumenteDUI.html). Aceste probe dovedesc atât intenția Securității de a-l suprima pe Gheorghe Ursu pentru „intensa sa activitate dușmănoasă“ împotriva regimului Ceaușescu, cât și rolul direct al torționarului PÎRVULESCU în torturarea și uciderea disidentului.

În rezoluția din 12.03.2003 (http://gh-ursu.ong.ro/20030312-RezolutieNUP-Continuare175-SPM.pdf), procurorul Dan Voinea a dispus disjungerea cauzei privindu-i pe ofițerii de Securitate, inclusiv PÎRVULESCU, și continuarea cercetărilor pentru infracțiunea de omor, arătând că:

Interesul organelor Securității pentru caz a continuat și după 21 septembrie 1985 (când Gheorghe Ursu a fost arestat), așa cum rezultă din următoarele documente întocmite de ofițerii de Securitate: (...). Cele de mai sus demonstrează că și după depunerea lui Ursu Gheorghe în arestul IGM, cadre ale fostelor organe de Securitate au continuat să se ocupe de acesta. Probe în acest sens, în afară de cele sus-amintite, sunt și declarațiile martorilor CV, ISt, MGh, RV, CI, plut. Munteanu Ion, col. Creangă Mihail, plt. Palamariu Florinel, Clită Marian ș.a. Martorii sus-amintiți au declarat că motivul anchetei lui Ursu de către ofițerii de Securitate îl constituia în continuare jurnalul său în care făcuse consemnări împotriva soților Ceaușescu și despre relațiile cu prietenii din țară și străinătate ce aveau concepții anticomuniste și modul cum a transmis scrisori la posturile de radio străine. Urmare a celor de mai sus, Ursu Gheorghe Emil, în timpul detenției, a fost supus unui regim dur, de exterminare, acțiunile convergente ale lucrătorilor de miliție și securitate ducând la eliminarea fizică a lui Ursu Gheorghe Emil prin uciderea sa.

Din rezoluția de mai sus rezultă că dosarul era avansat, conținând un vast probatoriu care dovedea vinovăția ofițerilor de Securitate. În pofida acestor probe, de mai bine de 6 ani procurorii SPM încearcă să mușamalizeze acest dosar.

 

Domnule Prim-Ministru Ponta,

Recent ați remis o plângere a lui Andrei Ursu CSM-ului, care prin doamna Rica Vasiliu CREVELOS, inspector șef la Inspecția Judiciară, a ignorat toate probele aduse, acceptând versiunea domnului VASILACHE, fără să facă vreo cercetare la fața locului. Vă solicităm să cereți Ministrului Justiției din cadrul Guvernului dumneavoastră și Procurorului General să-și exercite autoritatea cu care i-ați învestit și să dispună o investigație temeinică și imparțială pentru găsirea dosarului în cauză. În acest scop, este elementar să constate cel puțin lipsa acelui dosar de la Tribunalui Militar Teritorial Bucuresti (TMTB), unde s-a judecat plângerea lui Andrei Ursu din 2007, și să consulte corespondența amintită.

Domnule Prim-Ministru, vă reamintim că e vorba de dosarul asasinării disidentului Gheorghe Ursu, cel care a fost ucis pentru că în timpul dictaturii ceaușiste a crezut și a luptat pentru idealul democrației și libertății. Democrație care permite aceste alegeri libere, democrație de care beneficiați astăzi, candidând la cea mai înaltă funcție în stat. Mușamalizarea acestui dosar de către un procuror militar șef, sub acoperirea conducerii Parchetului General și a Ministerului Justiției, aduce atingere imaginii guvernului dumneavoastră și imaginii României pe plan internațional. E vorba de o crimă notorie a comunismului românesc, pe care aţi declarat că doriţi să-l condamnaţi. Blocarea permanentă și abuzivă a rezolvării acestui caz cunoscut duce la concluzia că această guvernare a rămas aservită intereselor fostei Securități. Vă stă în putere să reparați o gravă nedreptate, cerând Ministrului Justiției și Procurorului General să dispună găsirea și soluționarea dosarului disjuns în 2003 de procurorul Dan Voinea, din Secția Parchetelor Militare (SPM), privindu-l pe principalul vinovat de uciderea lui Gheorghe Ursu, torționarul PÎRVULESCU.

 

Domnule Ministru Cazanciuc,

Ca urmare a scrisorii mele deschise, în iulie am fost contactat de la cabinetul Dumneavoastră în vederea stabilirii unei întâlniri. Am venit din SUA la București pentru o întâlnire cu Dvs., la care nu v-ați mai prezentat. Pe 28.7.2014 am depus la Dumneavoastră o plângere însoțită cu 30 de anexe (la care nu am primit încă răspuns), dovedind că dosarul disjuns de procurorul Dan Voinea în 2003 nu a fost soluționat. Continui să sper că doriți cu adevărat ca justiția română sub conducerea Dumneavoastră să facă dreptate în cazul Ursu și să nu rămână clientelară intereselor torționarilor fostei Securități. Probele sunt clare, iar dosarul – chiar dacă nu este găsit, poate fi refăcut din copiile disponibile. Acestea se află și pe site-ul Fundației noastre.

 

Domnule Procuror General Tiberiu Nițu,

V-am adresat o plângere privind încercările de mușamalizare a dosarului în cauză de către procurorul VASILACHE, la care, pe data de 15.07.2014, am primit un răspuns semnat tot de domnul VASILACHE. Domnia sa pretinde din nou că dosarul disjuns în 2003 ar fi fost trimis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC), ignorând probele atașate plângerii și fără a face nici o cercetare la alte parchete și instanțe. Ar fi constatat astfel că dosarul disjuns în 2003 cu probatoriul împotriva torționarului PÎRVULESCU nu a ajuns la SUPC și nici la celelalte parchete și instanțe ulterioare.

Vă solicităm să desemnați un procuror integru, din afara SPM, care să găsească și să finalizeze dosarul disjuns. Altfel, rămâne impresia generală a cetățeanului de rând că în România nici un agent de Securitate nu va da socoteală pentru crimele sale, întrucât în parchete și mai ales în SPM sunt oamenii lor!

 

LISTA SEMNATARI ONG

  1. Fundația Gheorghe Ursu
  2. Grupul pentru Dialog Social
  3. Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
  4. Memorialul Victimelor Comunismului - Sighet
  5. PEN Club Romania
  6. Expert Forum Romania
  7. PEN Club Republica Moldova
  8. Asociaţia Ziariştilor Independenţi din Romănia
  9. Freedom House Romania
  10. Liga PRO EUROPA

 

LISTA SEMNATARI

1. Familia lui Gheorghe Ursu

2. Fundația Gheorghe Ursu

3. Andrei Oișteanu, cercetător Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română

4. Ana Blandiana, poetă, activistă

5. Norman Manea, scriitor

6. Vlad Alexandrescu, istoric al ideilor, Universitatea din București

7. Livius Ciocârlie, scriitor

8. Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, Universitatea Maryland, SUA

9. Stefan Niculescu-Maier, fost detinut politic

10. Teodor Baconschi, antropolog

11. Andrei Cornea, profesor Universitatea București

12. Monica Macovei, europarlamentar 

13. Germina Nagâț, Director Investigații C.N.S.A.S

14. Cristian Ghinea, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

15. Radu Filipescu, fost deținut politic

16. Magda Cârneci, scriitor, președintele PEN Club Romania

17. Gabriel Liiceanu, scriitor

18. Horia-Roman Patapievici, filosof

19. Armand Goșu, redactor sef, revista 22

20. Ștefan Vianu, Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, București

21. Rodica Culcer, expert media

22. Victor Bârsan, cercetător, Fundația Horia Hulubei

23. Dennis Deletant, profesor Universitatea George Washington, SUA

24. Anca Vasiliu, cercetator-profesor de istoria filosofiei, Univ. Paris-Sorbonne

25. Mihnea Berindei, istoric, Paris

26. Smaranda Vultur, Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, Universitatea de Vest Timisoara.

27. Aurelian Craiutu, profesor, Indiana University, Bloomington, SUA

28. Adam Burakowski, istoric, cercetător, Institutul de Studii Politice, Academia Poloneza de Stiinte

29. Czink Tiberiu, director administrativ GDS

30. Mara Ștefan, editor tehnic, revista 22

31. Brindusa Armanca, jurnalist, profesor universitar

32. Erwin Kessler, Institutul de Filosofie, Academia Română

33. Andreea Pora, redactor sef adjunct, revista 22

34. Dorin Dobrincu, cercetator, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”

35. Vitalie Ciobanu, scriitor, presedinte Moldova PEN Centru

36. Daniel Cristea-Enache, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti

37. Anca Manolescu, antropolog

38. Ioana Boca, istoric, Bucuresti

39. Virginia Ion, istoric, Bucuresti

40. Andreea Cârstea, istoric, Bucuresti

41. Andrei Pleșu, scriitor, filosof

42. Doina Cornea, disidentă anticomunistă

43. Mircea Cărtărescu, scriitor

44. Cristina Guseth, director Freedom House Romania

45. Gelu Trandafir, jurnalist

46. Laura Stefan, expert anticoruptie

47. Tania Radu, critic literar

48. Dan C. Mihăilescu, istoric și critic literar

49. Petru Iancu, jurnalist

50. Mariana Celac, arhitect

51. Tereza Culianu-Petrescu, editor, Iaşi

52. Dan Petrescu, scriitor, editor, Iaşi

53. Ion Vianu, scriitor

54. Smaranda Enache, co-preşedintă Liga PRO EUROPA

55. Michael Shafir, profesor, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj

56. Alexandra Ciocârlie, Institutul de Istorie şi Teorie Literară

57. Raab Johann, dr. cardiolog, Centrul de Cardiologie, Landau, Germania

58. Carmen Popescu, istoric de arta şi arhitectura, Paris

59. Angelo Mitchievici, Conferentiar, Universitatea "Ovidius", Constanţa

60. Bogdan C. Iacob, istoric

61. Cristian Vasile, istoric, Institutul de Istorie “N. Iorga”, Academia Română

62. Olga Bogdan, arhitectă, Washington D.C.

63. Radu Stern, istoric de arta, Lausanne, Elvetia

64. George Voicu, profesor, SNSPA, Bucureşti

65. Etta Lloyd, IT professional, New York

66. Adrian Vasiliu, ing. informatician, Paris

67. Peter Manu, profesor, Hofstra University, Hempstead, New York

68. Ioana Diaconescu, poeta,cercetatoare istorie recenta

69. Alexandra Manea Ghederim, dr. ing. informatică, Paris

70. Gheorghe Câmpeanu, consultant, Washington D.C.

71. William Totok, scriitor, publicist, Berlin

72. Alexander Nanau, regizor

73. Mona Nicoara, regizor de film

74. Andrei Ştefan, arhitect

75. Voicu Rădescu, Geeen Hours, Bucureşti

76. Eugen Wendel, redactor Radiodifuziunea West Germana (WDR)

77. Luminiţa Cioabă, poetă

78. Aurora Kiraly, artist vizual, UNAB, Bucuresti

79. Andrei Codrescu, scriitor, publicist, profesor, SUA

80. Anca Oroveanu, profesor, Universitatea Naţională de Arte; dir. Ştiinţific, NEC

81. Luca Piţu, scriitor, publicist, Iaşi

82. Alexandru Solomon, regizor şi producator de film, Bucureşti

83. Mihaela Cernauţi-Gorodeţchi, profesor, Univ."Al.I. Cuza", Iaşi

84. Mircea Morariu, profesor, Universitatea din Oradea

85. Elena Coler, editor, SUA

86. Alessandro Cassin, jurnalist, SUA

87. Maria-Magdalena Schubert, scenarist, Total TV, Bucuresti

88. Ioan Pop, profesor emeritus, Universitatea "Al. I. Cuza", Iaşi

89. Doina Jela, publicist, redactor, Curtea Veche Publishing

90. Paul Kun, conferenţiar, Universitatea de Vest, Timişoara

91. Maria Iosifescu, restaurator de artă, New York

92. Tereza-Brînduşa Palade, conferenţiar, Fac. Ştiinte Politice, SNSPA, Bucuresti

93. Gabriela Roman, cercetator, Institute of Criminology, University of Cambridge, UK

94. Şerban Nichifor, compozitor

95. Gianina Buzea, consilier, CNSAS, Bucuresti

96. Donca Steriade, profesor, Massachusetts Institute of Technology, SUA

97. Mircea Martin, profesor, Universitatea din Bucureşti

98. Alexandre Negresco-Soutzo, Franta

99. Alina Catrinel Ion, profesor, Universitatea Politehnica, Bucuresti

100. Ana Enache-Catalin, Contabil, USA

101. Catalina Chiricuta, Arhitect / CC DESIGN 2001 / Bucuresti

102. Clarisa Radulescu, professor, Colegiul Tehnic Ion Mincu Timisoara

103. Corneliu Goldu, profesor, Colegiul National "Vasile Alecsandri" Galati

104. Cristiana Stefan, Prof. Arhitect

105. Daciana Loi, Profesor, Liceul Teoretic 'Octavian Goga" Huedin

106. Dan Fireteanu, Prof. Dr.

107. Dan Plesoianu, Inginer, Aerotek, USA

108. Doina Denes, Psiholog, SUA

109. Domitille Renaud, Profesor, SUA

110. Donca Olaru, analist programator, Canada

111. Dragos Ghitulete, scriitor, publicist Contributors

112. Elena Coler, Jurnalist, SUA

113. Elena Lorentz, Invatatoare, Bucuresti

114. Elise Benveniste, SUA

115. Gabriel Nicolescu, Arhitect SUA, cu Augustin, Damian, Dumitra si Stefana Nicolescu

116. Gheorghe Campeanu, consultant, Washington D.C., SUA

117. Iorgos si Monica Christoforou, Ingineri

118. Isaac Ramsden, Prof. Dr., SUA

119. Jenel Heilpern

120. Jon Feller, Profesor, Muzician, SUA

121. Lucian Iliescu, Student

122. Lydia Schapira, Physical therapist, SUA

123. Marcel Bratu, Doctor, SUA

124. Marcel Parau programator, Germania

125. Marianne Benveniste, Dir. Programe Educ., SUA

126. Matt Garrison, Prof. Univ., SUA

127. Mihai Cerchez, inginer, Bucuresti

128. Mircea Nicolae, artist contemporan, Bucuresti

129. Oana Botez, scenograf, SUA

130. Oliver Bosche, Programator, Elvetia

131. Radu Alexandru, Ing. SUA

132. Raluca Stefan, Arhitect

133. Rodica Furnica, Cercetator stiintific chimist, INMB, Bucuresti

134. Sergiu Ranta, Analist financiar, Viena

135. Stefan Constantinescu, artist/regizor Stockholm,

 

LISTA RAMANE DESCHISA

Cei care vor să susţină protestul pot folosi formularul pentru comentarii de mai jos, astfel: introduceti numele şi prenumele in casuta pentru nume, e-mailul in casuta pentru e-mail, iar in casuta COMENTARIU functia sau profesia si locul de munca. Va multumim! Nu sunt valabile semnaturile cu nickname!

 

TAGS :
Comentarii
CORNELIA LALU 2015-04-16
avocat si analist politic
Stefan Pisoski 2015-01-11
actor-detinut politic-Germania.
Alexandru-Grigore Pisoschi 2015-05-11
profesor universitar Cluj-Napoca
Maria Dumitru 2014-12-07
medic, Bucuresti
Daniel Ioan Rusu 2014-11-19
medic, Arad
Mora Mihaela 2014-11-17
SC Moragroind SRL Tg.Mures
Ana Maria Ivan 2014-11-16
Presse-Agent International, Viena, Austria
Gabi Schuster 2014-11-14
pensionara
Simionescu Lucian 2014-11-10
Inspector siguranta operationala- Aeroport Timisoara
Ung Snejana 2014-11-09
studentă, Universitatea de Vest din Timișoara
Oliv Mircea 2014-11-09
profesor , Uniunea Artistilor Plastici / Bistrita
Oliv Mircea 2014-11-09
profesor , Uniunea Artistilor Plastici / Bistrita
andronescu mariana 2014-11-09
pensionara (profesoara)......Doamne ajuta-l!!
Laurentiu Filipescu 2014-11-08
profesor, Universitatea Polotehnica Bucuresti
Morar Ioan pensionar 2014-11-28
Sustin apelul.
Nina Oltean 2014-11-10
profesoara, Bucuresti - Sustin Apelul.
Csaba Lengel 2014-11-08
Director Sere Transilvania SRL din Cluj
Paulet Anda 2014-11-08
medic, Spitalul Sf. Spiridon Iasi
Mihai Lazarescu 2014-11-07
profesor Scoala Gimnaziala "Scarlat Longhin" Dofteana Bacau
Filip Onisim 2014-11-07
preot greco-catolic Sighetu Marmatiei
Raluca Andreescu 2014-11-07
lector dr., Universitatea Bucuresti
alexandra 2014-11-08
de ce oamenii uita asa de repede?? de ce??? acel om a murit pentru tot ce avem noi azi; ati uitat ca ne era frica sa vorbim si sub plapuma ??ati uitat cum statea o zi intreaga la coada pentru jumatate paket de unt?? domnule ursu, aveti si votul meu
Gothard Ladislau 2014-11-07
Inginer, firma proprie
Olga Dumitru 2014-11-06
economist
Razvan Gelca 2014-11-06
profesor, Universitatea Texas Tech, SUA
CARMEN PRODAN 2014-11-06
inginer Pitesti -firma de consultanta
Pelmus Gabriel 2014-11-05
Software Developer Siemens S.R.L.
Grigor Silvia 2014-11-05
Solidara cu Andrei Ursu, sora unui fost detinut politic, mort in 1989.
Oana Andreea Girneata 2014-11-05
Licentiata in filologie, Londra
Nicolae Soloma 2014-11-05
Director Nelserv Ltd, Londra
Mihai Bebesel 2014-11-06
pensionar, Galati, Romania
Elena Soloma 2014-11-05
licentiata in sociologie, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Ligia Dorobantu 2014-11-04
student, Barcelona, Spania
Dumbravanu Gabriela 2014-11-04
Profesor. Sa va ajute Dumnezeu!
Cristina Bidiga 2014-11-04
Cristina Bidiga, avocat Cluj Napoca
Pop Silvana 2014-11-04
Liber profesionist, Cluj, pentru ca enough is enough!
Szabo Laurentiu 2014-11-04
Avocat, il sustin pe Andrei Ursu.
Rares Sisu 2014-11-04
Senior Support Analyst, Laval, Canada
Magdalena Aljancic 2014-11-04
GIS analist, Slovenia. Sustin cauza Dlui Andrei Ursu.
Oana Udrea 2014-11-04
Oana Udrea, Arhitect, Bucuresti
Lucian Marinescu 2014-11-04
Web Content Editor, Bruxelles
Virfenescu Ion 2014-11-04
inginer agronom,MADR-Mehedinti
Rucsandra Corbeanu 2014-11-04
Geolog, Qatar, si deasemenea Horatiu, Sara si Matei
Ciobanu Monica 2014-11-03
farmacist, Franta. Sustin apelul pentru a se putea face dreptate lui Gheorghe Ursu, inginerul ucis în tortură de Securitatea ceaușistă în 1985.
Bucelea Hortenzia Maria 2014-11-03
inginer proiectant,Brasov
Livia Florina Labo 2014-11-03
Avocat, Baroul Cluj - susţin acest protest.
Simona Ilina 2014-11-03
Bibliotecar, Biblioteca Metropolitana Bucuresti
Jelea Bogdan 2014-11-03
Student, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi
stefan pruteanu 2014-11-04
Pensionar-USA-. Doresc sa se faca dreptate.
Tudor Grecescu 2014-11-03
Business Administration, USC, Los Angeles, USA
Otilia Grecescu 2014-11-03
Profesor de kinesiterapie, Montreal, Canada
Emil Grecescu 2014-11-03
Business Analyst, Montreal, Canada
Pandrea Andrei 2014-11-02
Pandrea Andrei, Bucuresti
DIANA TURCONI 2014-11-02
Diplomat, bucuresti, solidara cu Andrei Ursu
Codruta 2014-11-02
Justitia sa-si faca datoria!
ileana stoian 2014-11-02
avocat,Ploiesti- Sustin acest protest colectiv,trebuie sa aratam ca sintem mai multi decit cred cei ce au acaparat puterea politica in tara!
Nastu Alex 2014-11-02
Student, Bucuresti Sustin acest demers care poate va crea un efect de domino pentru altele
Luparu Mihaela 2014-11-02
Pensionar; Bucuresti; Romania
Marcela Voicu 2014-11-02
Economist, Bucuresti, Andrei te rog sa nu mori. Tu poti sa decii asta. Fara tine cuza nu ar mai exista, pt ca orict te iubesc cei din jurul tau, ei pot sa lupte cu aceeasi putere pentru CAUZA.
marcela voicu 2014-11-02
Andrei te rog sa nu mori. Tu poti sa decizi asta. Fara tine cuza nu ar mai exista, pt ca oricat te iubesc cei din jurul tau, ei nu pot sa lupte cu aceeasi putere pentru CAUZA.
Mariana Massaci 2014-11-02
regizor , bucuresti , romania
Valentina Stancescu 2014-11-02
Consultant companie farmaceutica Toronto.
Diaconescu Tudor 2014-11-02
Antreprenor București Romania
Badea Valentin 2014-11-02
elev
Cristina Vasile 2014-11-02
Functionar, Comisia Europeana
Constantin Cristian 2014-11-02
Elev, Pucioasa, Dambovita
Beatrice Nabirgeac 2014-11-02
Studenta Facultate de Automatica si Calculatiare, Bucuresti
Anghel Mirela 2014-11-02
inginer geolog, Arad, Romania
Radu Andrei Climescu 2014-11-02
Consultant informatica, Bucuresti,
Murariu Ramona 2014-11-02
Inginer constructii hidrotehnice , Neamt, Romania
Murariu Ramona 2014-11-02
Inginer constructii hidrotehnice , Neamt, Romania
Ionela Manea 2014-11-02
Data Analyst, United Kingdom
Irina Dumitrescu 2014-11-02
Matematician, Melbourne, Australia
Cristina Soiman 2014-11-02
Photo Editor, Shutterstock
Laszlo Boer 2014-11-02
Radio Professional, Executive Assistant for CEO, Photo-modelling, Bali, Indonesia.
Rares Piloiu 2014-11-02
Profesor. Sustin protestul.
Cornel Mihalache 2014-11-02
regizor, Televiziunea Romana
Mihaela Boiborean 2014-11-02
Medic pensionar,Timisoara
Florin Moldovan 2014-11-02
Liber profesionist Brasov
Razvan Pauta 2014-11-02
Sociolog - liber profesionist
Vlad Tudor Iacobescu 2014-11-02
ce dezolant ca nici macar nu suntem siguri ca dreptatea atarna de acest sacrificiu
Ciprian Pocol 2014-11-02
Programator. In '90, vechii comunisti au pus mana pe putere pentru a-si ascunde faptele.
Simona coja 2014-11-02
customer service representative - B2B Bank
Marian Dolhascu 2014-11-02
programator, Iasi. Pentru pedepsirea acestor fapte reprobabile. Dreptate pentru victime!
Lia Bacila 2014-11-01
HR Business Development Manager Sustin acest apel si aceasta actiune ...
Olariu Gabriela 2014-11-01
Profesor invatamant primar. Arad
Irina Badoi 2014-11-01
"Dreptate, ochii plansi vor sa te vada!" Vrem dreptate pana la capat, pentru toti cei care au avut de suferit in timpul regimului comunist, iar cei vinovati de suferinta lor , acei tortionari, sa plateasca. E o vreme pentru toate.....
Daniel Onaca 2014-11-01
bibliotecar, Malmo. Ma alatur listei de sustinatori ai protestului in sperata ca vocile atitor oameni vor trezi constiinta celor ce au datoria să ia o decizie in acest caz.
SCHIAU 2014-11-01
Andreea SCHIAU , Financial Officer , Bruxelles
Daniel Mihailescu 2014-11-01
fotojurnalist, Agence France Presse
Rustea Denisa 2014-11-01
Constanta/Romania,intre slujbe momentan
Rustea Denisa 2014-11-01
am semnat si sper sa se faca dreptate
Elena Stuart 2014-11-01
Consultant IT, Danemarca.
hididis petru 2014-11-01
Ing mec naval. Sustin demersul lui Andrei Ursu.
Olga Veisz 2014-11-01
Inginer, Germania Sustin acest apel
Mandita Iulia Livia 2014-11-01
antreprenor casa de expeditii Bucuresti
Bogdan Carmen 2014-11-01
Bogdan Carmen, functionar, Bucuresti
Mihai Dumitrescu 2014-11-01
Inginer, EUROCONTROL, Brussels
Dana Dinu 2014-11-01
lector universitar Calitatea umana a inginerului Ursu este admirabil ilustrata de fiul sau, Andrei Ursu. La asa tata, asa fiu. De aceea trebuie sustinuta cauza lor, pentru ca este un nobil un exemplu despre cum un fiu continua lupta tatalui. Sustin cauza lor.
Oana Daniel 2014-11-01
Administrator la Orizzontecasa SRL.
Tanas Stanciu 2014-11-01
Sociolog, Centrul de Marketing si Prognoza Sociala
Rotaru Camelia 2014-11-01
Inginer. Sper sa se faca dreptae.
Trandafir Lorelai 2014-11-01
functionar public Ploiesti, va sustin si daca este nevoie ies in strada
Mariana 2014-11-01
M-a rascolit si revoltat cazul disidentului Gheorghe Ursu. De-a lungul timpului, de multe ori am dorit sa aflu ce s-a intamplat cu cei care l-au turnat si torturat. Totul se plateste- n viata ! Felicitari Tudor Chirila pentru felul in care te implici si in afara divertismentului ! In Vocea Romaniei, esti absolut extraordinar !
Tudor Sebastian Marcu 2014-11-01
cetatean roman. cu sig nu va fi pedepsit, daca este fost tortionar. macar daca nu ar avea pensiile mari sau ceva. oricum constiinta lor ramane. acolo nu ii poate proteja nici un sistem.........
Radu Lucia 2014-11-01
inginer, New Plymouth, New Zealand
Mares Doru 2014-11-01
Muzeograf,Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova
Mihaela Ioana 2014-11-01
Sunt de profesie jurnalist.
Loch Magdalena 2014-11-01
Consultant Fiscal, Germania
Odine Ruth 2014-11-01
profesor; ar fi bine sa reuseasca acest demers inainte ca vinovatii sa implineasca 100 de ani pentru a li se confisca averea!
Silviu Tatu 2014-11-01
conferențiar universitar
Monica Orban 2014-11-01
inginer, Orban Monica P.F.A.
Rusu Ciprian 2014-11-01
Student.
Flavia Albu 2014-11-01
Profesor in învățământul primar,Sintereag,Bistrita-Nasaud
olaru delia 2014-11-01
pensionara,brasov-dreptate pentru dl.Ursu
Madalina Malinescu 2014-11-01
Asistenta administratie. Praktiker Romania
Valentin Stanga 2014-11-01
traducator, St. Julian's, Malta
Adrian Oltean 2014-11-01
Manager la bikexcs.ro (subscriu la "Aveti o problema tehnica cu acest sistem de semnaturi: comentariul trebuie sa aiba minim 25 caractere spre a fi aprobat, se poate intampla ca profesia si locul de munca sa nu fie atat de lungi")
Maria Melnic 2014-11-01
Eleva cl. a XI-a, Chisinau
patuleanu irina 2014-11-01
sustin si semnez. sa se faca dreptate
Vasile Daniela Paula 2014-11-01
Functionar public - Economist - Bucuresti
Ciucu Ana-Maria 2014-11-01
Studenta. Sustin protestul
Gabriel Frinculescu 2014-11-01
Tehnician. Sustin apelul si deplang lipsa noastra de solidaritate.
Radu Rentea 2014-11-01
hairdresser , Head Salon, Oslo.
Negrulescu Codruta 2014-11-01
arhitect, Facutatea de Arhitectura si Urbanism, Timisoara
Neagu Mihaela 2014-11-01
studenta mult succes in demersul dvstr. si sper ca macar in al 12-lea ceas sa se faca dreptate si acesti criminali sa ajunga unde le e locul
Musat Vasile 2014-11-01
Associate Manager Sper sa se faca dreptate!
Oliviu Sugar Gabor 2014-11-01
inginer doctorand, Montreal
Cati Adorian 2014-11-01
programator analyst , Canada
mariana blanaru 2014-11-01
Sunt pensionata si sunt revoltata de tot ce se intampla cu tortionarii
Dan-Florian Petre 2014-11-01
Economist, 34 ani. Sa se faca dreptate! Nicio mila pentru calaii comunisti!
Cristina Maria 2014-11-01
Cristina Maria, Studenta. Sustin acest protest pentru ca prea mult sange a curs si nimeni nu se deranjeaza sa ingrijeasca ranile.
Serban Pretor 2014-11-01
publicist, Bucuresti - Sustin cu fermitate gestul nobil al lui Andrei fata de memoria tatalui sau si impotriva ororilor care, nepedepsite, vor continua sa ne bintuie.
Andreea 2014-11-01
Maria Andreea Curmei, Student, Sibiu
ENE AURA 2014-11-01
Profesor la Liceul Tehnologic Fierbinti-Targ
Cirstea Denisa 2014-11-01
studenta a Facultatii de Litere din Craiova
vali strambei 2014-11-01
DA, categoric sustin protestul adresat Primului Ministru!
Robert Martinas 2014-11-01
Tehnician. Un simplu cetatean, sustinator
Istrate Lavinia 2014-11-01
Student, Facultatea de Farmacie, Craiova
Bogdan Birgovan 2014-11-01
Student- Economics and Finance, Bristol
Nada Sergiu 2014-11-01
Student,Universitavatea Dunarea de Jos Galati,specializarea- Arhitectura Navala.
Laura Petcu 2014-11-01
Economist, Bucuresti, Romania
Cosmina sinpetrean 2014-11-01
Farmacist, sustin protestul.
Petcu Adrian Stefan 2014-11-01
Navigator, Norddeuche Rederei Schuldt
Raluca Gherasim 2014-11-01
Interpret de conferinta, institutiile europene
Dumitrescu Ioana Mihaela 2014-11-01
igienist dentar cabinet particular de stomatologie
Tudor Chirilă 2014-11-01
actor, muzician - București
Daniel Neamtu 2014-11-01
inginer, Cluj-Napoca.
Florina Mohanu 2014-11-01
Consultant autorizat , Bucuresti
Eugen Chirovici 2014-11-01
(VĂ ROG să nu publicaţi acest comentariu: nu am 25, am un singur caracter; pot semna lista?)
Adrian Buz 2014-11-01
scriitor
Eugen Rahaian 2014-11-01
programator, sustin protestul
Luminița Marcu 2014-11-01
Luminița Marcu, asist.univ.dr Facultatea de Litere, București, profesor invitat, Universitatea Salamanca, Spania
Mihalcea Stefan 2014-11-01
Toti criminalii acestui popor trebuiesc condamnati .
Alina Tudorache 2014-11-01
Trainer si autor NLP. Sustin apelul adresat Primului-Ministru.
Ion Pana 2014-11-01
artist plastic, Suedia Ar fi timpul sa se faca dreptate tuturor celor care au suferit in timpul comunismului!
Parvu Florin 2014-11-01
Alpinist utilitar, Targoviste, Dambovita
Vlad Pasca - istoric 2014-10-31
Solidaritate!...............
mihai ungurean 2014-10-31
profesor, Iasi xxxxxxxxxxxxx
Tomnitza Florescu 2014-10-31
prof.dr.arh. la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti
Mircea Alexandru 2014-10-31
psiholog clinic, Israel
Liana Pungaru 2014-10-31
Dreptate pentru Andrei Ursu!
Irina Valsan 2014-10-31
inginer si terapeut...vreau ca toti tortionarii si politia politica sa fie judecati
Voichita Craciun 2014-10-31
Avocat, Bucuresti, Romania
Paul Angelica Ana 2014-10-31
Invatatoare-Scoala Gimnaziala Secusigiu,Jud.Arad
Claudiu Opran 2014-10-31
Consultanta in Management
elena moisii 2014-10-31
Dreptate ptr toti romanii care au suferit de pe urma comunistilor.
Carmen Vlad 2014-10-31
Specialist resurse umane, Sighisoara
Puscas G. Lenuta 2014-10-31
expert judiciar, Cluj-Napoca
Giancarla Eble-Maccanti 2014-10-31
Mama si sotie in moment. Croitor la comanda si Tricoteor-Confectioner de meserie.
Luminita Hurbean 2014-10-31
conferentiar, Universitatea de Vest din Timisoara
Stefan Bosomitu 2014-10-31
istoric, Bucuresti
Cristian Chelariu 2014-10-31
Profesor, Suffolk University, Boston
Rucsandra Pop 2014-10-31
scriitor si doctorand in antropologie la Universitatea Bucuresti
Adina Mihoc 2014-10-31
Ghid de turism pentru Romania, Bucuresti
Daniela Bordeanu 2014-10-31
designer bijuterii db atelier de production srl Bucuresti
Rodica Predescu 2014-10-31
inginer si psiholog, Braila, Romania
Corina Dobos 2014-10-31
Universitatea din Bucuresti, asistent cercetare
Gilda Radulescu 2014-10-31
producator, Radio Romania
Adam Dosa 2014-10-31
conferentiar, Universitatea Transilvania din Brasov
Iacob Aiza economist Bacau 2014-10-31
Vrem ca dreptatea sa triumfe !!!
Alexandru Lacatus 2014-10-31
Nu mai cred in povesti, o aleg pe D-na Monica Macovei, deoarece dansa nu a renuntat nici un doctorat si nici nu a fost necesar sau ce cuvant mai exista in dex, potrivit. Oricum un om cu o coloana vertebrala este D-l Vadim Tudor, dar sa nascut intr-o lume plina de minciuna sanse nu are deoarece este prea destept pentru a fii inteles de "mase", ca sa nu zic prosti ca doare. Insa D-na Monica Macovei stie purta un dialog acolo unde tara trebuie reprezentata, nu se uita nimeni ca la urs, asa cum o face Angela Merkel cand merge un "doctor" sa ce? D-na Monica va sustin si va felicit pentru curajul pentru a candida. Mult succes si astept turul 2 sa le da-ti clasa de politica, drept constitutional si diplomatie. Poate trimiteti personal in ambasadele lumii si consulate capabile. Dumnezeu sa va si sa ne ajute ! sCAPATINE DE "BAIETII DESTEPTI" CA DACA LE ZICEM HOTI SE SUPARA, SI TREBUIE SA RECUNOASTEM CA SUNA PERVERS SI VULGAR, daca ne gandim la tot ceea ce au distrus si am ajuns niste sclavi cu acte in reguila. Nu va dau sfaturi sunt prea mititel si fac parte din generatia de sacrificiu a romaniei, am 44 de ani ! Am crezut in mos craciun si democratie.... in 25 de ani am avut numai democratie, este penibil ca "masele" sa luccreze pe bonuri de masa. Este o ofensa adusa poporului si celor care au crezut in ceva bun si frumos. Acesta nu este un pamflet trateaza-l ca atare (NU MAI MINTITI POPORUL CU TELEVIZORUL) Va rog sa pune-ti geniile in punctele cheie nu toti pilosi si neamurile lor :) Aici inchei si va sustin chiar am gasit o lume plina de ura si dusmanie. Cred ca este momentul dragilor sa ne unim intr-un vot demn pentru d-na Monica Macovei. Va sustin si votez/stimez pentru cat sunteti de diplomata si la Cluj, cand am dat mana cu dumneavoastra am vazut omul demn din politica romaneasca. Cu multa stima si respect un nimeni fiindca am pus botul la ce a zis D-l Iliescu "Nu conteaza sa ai o diploma, conteaza sa stii", azi daca nu ai o facultate nu te lasa "gagii" nici sa treci strada :) Multa sanatate, putere si abnegatie pentru a reusi sa faceti ce se mai poate, asta daca se mai poate ceva face. Personal nu mai cred nici in mos craciun nici in politicul romanesc, am motive ca toata suflarea romaneasca oriunde s-ar afla ea. (nu am un corector/e, deci cititorule vorbesc si scriu germana, daca asta ajuta la ceva, daca am o scuzade rezident in Germania). "Noi" Romania de ce nu facem investitii in lume ?
muresan gabriel 2014-10-31
fii tare omule pina la urma vei reusi .VOTATI MONICA MACOVEI daca vreti sa mai traim si noi bine ,ca azi miine o sa ne intrebe alti ,MAI TRAITI
Gheorghiu Ana Oltea 2014-10-31
Sustin demascarea si condamnarea tortionarilor securisti
NICOLETA COSARCA 2014-10-30
ECONOMIST, MANAGER SJU ALBA IULIA
Riza Giuliano 2014-10-30
economist ... sper sa scapam definitiv de acesti comunisti
lilu ian 2014-10-30
Sunt alaturi de acest om !! Justitie Dreapta si fara tergiversari !!
Adrian Mitis 2014-10-30
"Sistemul" isi apara acolitii, semn ca este, si dupa 25 de ani de "democratie originala", viu si eficient. Votand Macovei Presedinte sa contribuim la schimbarea lui intr-o structura euro-atlantica, nu una euro-asiatica, cum ni se pregateste.
carmen dumitrescu 2014-10-30
operator cuptoare electrice, Bals, judetul Olt, de cinci ani infirmiera in germania
Tudor Maxim 2014-10-30
profesor ... din solidaritate, pentru dreptate, pentru normalitatea libertatii responsabile intr-o democratie reala.
Alina Anghel 2014-10-30
profesor invatamant prescolar si fotograf, Bucuresti
Cindrel Lupe 2014-10-30
arhitect - OAR Transilvania
maria savulescu 2014-10-30
avocat pensionar,bucuresti,romania
Damian Alexandru 2014-10-30
inginer proiectant electroenergetica
TAPUS CONSTANTIN 2014-10-30
Sunt un fost persecutat politic membru AFDPR GJ si am calitatea de LUPTATOR IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA , calitate acordata de Ministerul Justitiei prin DECIZIE . Sustin cu toata taria si profunda convingere demersurile familiei dizidentului URSU pentru demascarea si pedepsirea criminalilor securisti . Dumnezeu sa va dea putere sa puteti reusi in lupta cu sistemul criminal si cu cozile lor de topor !
Dan Alexandru 2014-10-30
fotograf, fondator "Corneliu Coposu" Romanian Students Society
Raluca Baibu 2014-10-30
medic de medicina generala
Maria Constantinescu 2014-10-30
profesoara, Brasov Romania Sustin condamnarea tortionarilor .
Cumpana Constantin 2014-10-30
Jurnalist, fara loc de munca.
Ritta Ciobanu 2014-10-30
Pensionara Timisoara Sustin si solicit demascarea tortionarilor dizidentilor anticomunisti !
ENE VIORICA 2014-10-30
sa se faca dreptate pentru a nu trai in minciuna si ignoranta.
Deaconu Constantin 2014-10-30
Restaurator,Paris Justitia sa-i faca dreptate acestui om
Norbert Calinoiu 2014-10-30
Dreptate lui Andrei Ursu !!!!
David Marius Aurelian 2014-10-30
Manager IT Sibiu Dreptate ! Ochii plansi vor sa te vada !!
Dragan Florin 2014-10-30
economist, antreprenor - chiar dacă mai târziu, dreptate trebuie să se facă. e datoria noastră, a celor în putere, să nu lăsă, crima nepedepsită
Anisoara Ciuca 2014-10-30
Sper ca acest demers sa miste ceva intara asta. Anisoara Ciuca Contabil, Bucuresti.
Raluca Soare 2014-10-30
Sustin protestul domnului Ursu si vreau sa se demareze cat mai repede anchetarea adevaratilor vinovati! De ce unui om care a suferit din cauza comunismului si a platiti cu viata, nu i se face dreptate si unui turnator nenorocit ca Voiculescu i se gasesc circumstante de catre Viorica Costiniu, al carei sot este arestat pentru coruptie??? Vrem ca nimeni sa nu fie mai presus de lege! Vrem anchetarea tortionarilor si confiscarea averilor tuturorcelor care se fac vinovati de crime si hotii!
DRAGANESCU VIORICA 2014-10-30
broker asigurari timisoara
Lucian Pavel 2014-10-30
Dreptatea in cazul Ursu ar putea fi un bun inceput pentru Procesul Comunismului.
Alina Girbea 2014-10-30
Asistent Parlamentar, Parlamentul European
Mihai Rogobete 2014-10-30
Dreptate lui Andrei Ursu !
DUMITRICA MIHAELA 2014-10-30
expeditor Bucuresti. Sustin apelul
Angela Maria Popescu 2014-10-30
Profesor Sunt alaturi de Andrei Ursu in demersul sau! Sustin de asemenea demascarea si condamnarea irevocabila a tortionarilor detinutilor politici si disidentilor anticomunisti!
Silviu Ianas 2014-10-30
sustin cazul Ursu ! vreau dreptate pana la capat cu orice risc !
Marius Iutes 2014-10-30
Consultant IT, sisteme ERP. Freelancer.
radu ghelmez 2014-10-30
consultant, Roswell GA, USA
Cristian Dumitrescu 2014-10-30
Doresc sa se facă dreptate in cazul Ursu!
Doina Danaiata 2014-10-30
Profesor, Universitatea de Vest din Timisoara
Corina Irofte 2014-10-30
Sustin si solicit demascarea si condamnarea tortionarilor dizidentilor anticomunisti
Ionicel Valentin-Adrian 2014-10-30
Ionicel Valentin-Adrian, Sustin, Iasi.
Balauta Elena 2014-10-30
Cercetator stiintific III, ICA R & D Bucuresti
ciobanu ion 2014-10-30
Sunt alaturi de acest cetatean roman ce a avut de suferit dupa urma securitatii lui Ceausescu .Nedreptatea care i se face ,ca UCICASUL TATALUI SAU ESTE LIBER SI BANUIESC CA ARE SI O PENSIE PE MASURA IN CARE A UCIS .CER URGENTA MAXIMA CA DREPTATEA SA FIE INSCAUNATA LA LOC DE CINSTE IN ROMANIA
cozma cosmin 2014-10-30
Sofer de autocamion. Sustin apelul dv si sa speram ca nu vom avea o noua victima in persoana fiului dlui Ursu. Unde e Ponta>? El de ce nu il viziteaza pe protestatar? Pentru ca nu ii pasa... Si poate ca ii aminteste putin de Cristian Panait , toata aceasta poveste...
Emilia Vasile 2014-10-30
artist, Centrul Dramatic Mythos, Ploiesti
Cristina Georgescu 2014-10-30
Stilist de moda si consilier de imagine.
Vladoiu Victoria 2014-10-30
da. vreau dreptate si cred in monica macovei, pe toate planurile !!!!!
Georgeta Vizitiu 2014-10-30
profesor la Sc. Doljesti Neamt acum pensionara
George Staicu 2014-10-30
Cerem deblocarea URGENTA a acestui dosar! Justitia TREBUIE sa faca dreptate si sa scoata la lumina ADEVARUL despre Gheorghe Ursu, inginerul ucis in tortura de Securitatea ceausista in 1985!! Suntem alaturi de tine, Andrei Ursu! George Staicu - consultant bancar proiecte Banca Mondiala, Comisia Europeana, French Development Agency, Asian Development Bank
Aurel Becheru 2014-10-30
Greu de gasit cuvinte de sustinere, dar cred ca mai importanta este semnatura. Am aproape 67 de ani, am fost programator si electronist, acum pensionar. Succes!
Alin Ciprian Ciula 2014-10-30
Inginer, Timisoara, sustin apelul
George Staicu 2014-10-30
Cerem deblocarea URGENTA a acestui dosar! Justitia sa faca dreptate si sa scoata la lumina ADEVARUL despre Gheorghe Ursu, inginerul ucis în tortură de Securitatea ceaușistă în 1985!! Suntem alaturi de tine, Andrei Ursu!
Ana Ciucan Tutuianu 2014-10-30
Fii tare, Andrei ! Sunt cu tot sufletul alaturi de tine, asa cum eram si cand, cu ani ( ? in urma, venind de la Memorialul Sighet, fugeam cu masina, sa prinzi un tren, intr-o gara uitata de lume, pentru a nu pierde avionul…. Am vorbit atunci, amandoi , despre Tatii nostri, despre dorinaa-datoria noastra de -a nu-i dezamăgi. Andrei, fii tare, dar ai grija de tine ! Cu drag, incredere, speranta, Ana Ciucan Țuțuianu
Baciu Florin 2014-10-30
Nu-mi pot inchipui prin ce suferinte sufletesti a trecut domnul Andrei Ursu in toti acesti ani care au trecut de la uciderea tatalui sau. Sustin demersul!
Popescu Sultanica 2014-10-30
inginer-acum la pensie in Iasi
Mihaela Puiu 2014-10-30
programator, Bucuresti
alina filippidis 2014-10-30
jurist, Bucuresti. Sustin demersul.Sa se faca dreptate!
Marius Nicolae Toader 2014-10-30
Incredibil...ce alte dovezi mai vreti ca sa intelegeti ca Tara este condusa de fapt de fostii comunisti securisti, oportunisti si tradatori?!?
Angela Cadar 2014-10-30
Profesor de istorie ,susţin acsst protest,cu speranţa să se facă dreptate!
Simona Deleanu 2014-10-30
Doctorand, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti
samoila valerian florin 2014-10-30
Pensionar, sector 1, Bucuresti
Mechenici Luminita 2014-10-30
Studenta, Facultatea de Drept, Italia. Fiecare Agent de Securitate sa raspunda pentru crimele sale!
Sinziana Mazilu 2014-10-30
Inginer. Va doresc mult succes
toma dan codrut 2014-10-30
Avocat. Sa se faca dreptate. Sunt alaturi de acest demers.
Cota Daniela 2014-10-30
Trebuie sa votam in tara asta ca justitia sa-si faca datoria?!Au trecut atatia ani si nu s-a facut mai nimic in justitie.... Cat mai trebuie sa asteptam ca sa se faca dreptate? Trebuie sa murim in greva foamei? Pacat de atatia oameni care au avut niste idealuri si au murit pentru ele!Atatea vise irosite! Pacat!!
Livia Lungu 2014-10-30
antreprenor,Cluj Napoca Doamne ajuta !
Georgeta Andronache 2014-10-30
Economist, Onesti, mult succesc!
Andrei Oghina 2014-10-30
Andrei Oghina, programator, Olanda
Monica Fackelmayer 2014-10-30
medic, Lindau, Bavaria.....
Andrei Zaharia 2014-10-30
Analist servicii clienti, Paris
Teodor Luca 2014-10-30
inginer, Brasov. Tortionarii trebuie sa plateasca, ci nu sa aibe o batranete linistita. De asemenea trebuie sa dea socoteala si cei care incearca sa musamalizeze aceste crime infioaratoare.
Nicolae Niro 2014-10-30
Detinut politic, Bucuresti
Cristian Rusu 2014-10-30
Economist, AC&AD SRL Buc, fost coleg de liceu cu Andrei. Dumnezeu sa ne ajute!
Cristian Tarsoaga 2014-10-29
inginer, Timisoara, succes va doresc
corneanu dorina 2014-10-29
inginer, Bistrita, sustin demersul
Anca Nicoleta Luca 2014-10-29
Inginer, Brasov. Nu-mi pot inchipui prin ce suferinte sufletesti a trecut domnul Andrei Ursu in toti acesti ani care au trecut de la uciderea tatalui sau. Mi-e scarba ca vorbim despre comunism la trecut in conditiile in care victimele comunismului raman uitate si ne-razbunate de justitie.
Caius Giura 2014-10-29
organizator si promotor cultural
Bustan Eugen-Valentin 2014-10-29
Inginer, Brasov, sustin acest apel.
Viorel Savulescu 2014-10-29
Inginer , Bucuresti, sustin demersul
Stanescu Florin 2014-10-29
profesor, Gaesti,Dambovita
Liliana Dabuleanu 2014-10-29
inginer programator, Bucuresti
Ioana Mireanu 2014-10-29
jurnalist freelancer, traducator
Costel MITU 2014-10-29
jurnalist revista Marea Noastra
Dorin Teodorescu 2014-10-29
inginer, Bistrita, victima a statului roman, CEDO nr. 29762/02
Emil-Dorin Urcan 2014-10-29
Economist,Dublin,Irlanda,Ireland
Stefan Petre 2014-10-29
inginer,Oltenita sustin demersul.
Dorin Teodorescu 2014-10-29
inginer, victima a statului roman, cauza "Teodorescu impotriva Romaniei", cererea nr 29762/02
Gabriela Lungu, traducatoare 2014-10-29
Voi sustine intotdeaua pe oricine va initia o actiune pentru demascarea si pedepsirea ororilor comunismului.
Gabriela Lungu, traducător 2014-10-29
Voi susţine întotdeauna pe oricine va iniţia o acţiune pentru demascarea şi pedepsirea ororilor comunismului.
Florentina Borgovan 2014-10-29
scriitor,sustin demersul fiului lui GHEORGHE URSU, din tot sufletul!
Eugen Andronic 2014-10-29
inginer, Brasov.
Tudor Tigau 2014-10-29
inginer electronist, Brasov
Maria Tumanian 2014-10-29
cercetator, Institutul de Geodinamica al Academiei Romane, Bucuresti
Sallak Margit 2014-10-29
Curaj,domnule Andrei Ursu.Suntem alaturi de dumneavoastra. Profesoara,PFA!Cluj
micu mariana 2014-10-29
Sustin acest demers. Economist, Paris
Corneliu Marinov 2014-10-28
Sper ca dreptatea si bunul simt va invinge. Corneliu Marinov Prof.Dr. UPB
Constantin Husti-Radulet 2014-10-28
traducator, Marea Britanie
Nicolae Harsanyi 2014-10-28
Bibliotecar, The Wolfsonian-FIU, Miami Beach, SUA
Verginia Curtuius 2014-10-28
inspector resurse umane, fara serviciu, Bucuresti Trebuie sa se faca dreptate si crimele comunismului sa fie cunoscute si pedepsite!
Aurel Persoiu 2014-10-28
Sustin demersul d-lui Andrei Ursu
Andrei Vieru 2014-10-28
pianist, secretor (îl sustin pe Andrei Ursu din tot sufletul)
calin mihailescu 2014-10-28
protestul d-lui andrei ursu merita mai mult decit aceasta simpla sustinere.
Magdalena Tanasie 2014-10-28
inginer Bucuresti Ma alatur apelului lui Andrei Ursu
Radu Mihai 2014-10-28
Sustin apelul domnului Andrei Ursu. Inginer mecanic, Bucuresti.
Marius Stan 2014-10-28
politolog, Universitatea din Bucuresti.
Lazar Cristian Bogdan 2014-10-28
Sustin apelul domnului Andrei Ursu. Inginer Informatica Feroviara S.A. Bucuresti
Nicolae Margineanu, regizor fi 2014-10-28
Sustin protestul domnului Andrei Ursu!
Supuran Dorin 2014-10-28
inginer, S.C.SCHIEFFER Automotive Lugoj
Vladut Oana 2014-10-28
Sustin apelul domnului Andrei Ursu. Sunt avocata in Craiova.
Viorel Paslaru 2014-10-27
profesor de filosofie, SUA.
Linda Ciuche 2014-10-27
Functionar, institutie europeana, Bruxelles
Vlad Vieru 2014-10-27
Sustin apelul lui Andrei din toata inima. Marian Pirvulescu sa fie trimis in judecata de indata si sa se faca in sfarsit dreptate pentru Gheorgehe Ursu!
Marina Dumitrescu 2014-10-27
realizator RRC, publicist
Schuller Horst 2014-10-27
ghid turism, Codlea/ Brasov
Adrian Rusu 2014-10-27
arhitect. .
Pocora(Anastasescu) Daniela 2014-10-27
Arhitect - IPTANA Cu tot sufletul alaturi de tine!
Apostol Nelu 2014-10-27
Te sustin Andrei, tortionarii sa mearga la ocna pe viata si confiscarea tuturor averilor indiferent de varsta.
Gheorghe Elisei 2014-10-27
maintenance , cleaning Uk ,Perth
Daniela Olaru 2014-10-27
Arhitect. Andrei, colegii tai dela Liceul de Arhitectura au fost mereu alaturi de tine !
Sorin Åžerb 2014-10-26
ziarist, traducator, Bucuresti
Ion Nica 2014-10-26
Sustin pedepsirea nenorocitilor !!!!
Donca Steriade 2014-10-26
Professor, Massachusetts Institute of Technology
Gabriela Anitei 2014-10-26
Artist plastic, Bucuresti
Ana Cocis 2014-10-26
Traducator, Luxemburg
Serban Nichifor 2014-10-26
compozitor - vă solicităm să dispuneți luarea măsurilor indispensabile pentru a se putea face dreptate lui Gheorghe Ursu, inginerul ucis în tortură de Securitatea ceaușistă în 1985, în conformitate cu competențele pe care le aveți în a veghea asupra bunei funcționări a justiției române.
Gianina Buzea 2014-10-26
consilier, CNSAS, Bucuresti
Razvan Predescu 2014-10-26
Software Developer, Craiova
Teodor Banica 2014-10-26
arhitect, bucuresti. Sustin protestul.
Florian Radulescu 2014-10-25
fost coleg de birou cu Andrei in timpul arestarii si uciderii tatalui sau. sustin protestul si sper in condamnarea ucigasilor si a celor care i-au protejat atita timp.
MARIA IOSIFESCU 2014-10-25
RESTAURATOR DE ARTA, MARIA IOSIFESCU PAINTINGS CONSERVATION, NEW YORK
Bogdan Olteanu 2014-10-25
traducator, Bucuresti
Luca PITU 2014-10-25
Pensionar doctor indOcent al Universitatii Cuzane de pe vijeliosul Bahlui
lonete gheorghe 2014-10-25
medic veterinar pensionar sustin protestul si semnez.
Alexandru Solomon 2014-10-25
regizor/producator, Bucuresti
Ileana Dascalu 2014-10-25
doctoranda, Universitatea din Bucuresti
Stefan Sava 2014-10-25
artist vizual, cofondator Salonul de proiecte, Bucuresti
Bogdan Cojocaru 2014-10-25
medic, Bucuresti
Voiculescu Maria 2014-10-25
economist,actualmente pensionara
Doru Tascau 2014-10-25
Tehnician Dental Patterson Canada Apelul meu este pentru toti romanii, stati neplecati si solidari.
Paul Kun 2014-10-25
conferențiar Universitatea de Vest din Timișoara
Nicolescu Sorin Ioan 2014-10-25
inginer, S.C. CONDORII SULT SRL Ploiesti
Tereza-Brindusa Palade 2014-10-24
conferentiar, Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA (Bucuresti)
Gabriela Roman 2014-10-24
Gabriela Roman, cercetator, Institute of Criminology, University of Cambridge, UK
adrian irimescu 2014-10-24
muncitor UK. plecat de nevoie si sila:)
doina jela 2014-10-24
membru fondator AZIR, redactor Curtea Veche Publishing
Cristina-Veronica Pop 2014-10-24
economist / consultant / Tg. Mures
Sorana Ionescu 2014-10-24
lector, Universitatea din Bucuresti.
CRISTINA DRAGHICI 2014-10-24
ECONOMIST IASI
Aanei Paul 2014-10-24
Informatician, freelancer
Gheorghe Campeanu 2014-10-24
Lista semnatarilor care apare mai sus este una incompleta. Evident ca apelul a fost semnat de un numar mai mare de sustinatori ai familei Ursu si ai nevoii de rezolvare cit mai urgenta a cazului ing. Gheorghe Ursu. Nu este de fel in intersul stabilirii responsabilitatilor pentru asasinarea ing. Gheorghe Ursu, al carui fiu a intrat acum in greva foamei, ca expunerea publica sa fie limitata prin omisiunea celor care i s-au alaturat. Mai mult, pentru posibilii sustinatori potentiali ai apelului, aceasta deficienta de proiectie publica poate deveni un factor de descurajare.
Roxana Printesa Ardealului 2014-10-24
Solista de dreapta. Bucursti
Nicolaie Guta 2014-10-24
Cantautor de dreapta. Bucresti
Domnica Macri 2014-10-24
jurnalist
Lidia Trausan 2014-10-24
Lidia Trausan, istoric, Bucuresti
Mircea Andreuta 2014-10-24
subinginer, administrator patrimoniu Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Felicia Voicu 2014-10-24
simplu om - Bucuresti
Ioan Pop 2014-10-24
profesor emeritus, Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi
Daniel Dranca 2014-10-24
Functionar public.
Sorin Gherghel 2014-10-24
Economist
blendea paul 2014-10-24
cercetator Institutul de Stiinte ale Educatiei Bucuresti
irina tudor dumitrescu 2014-10-24
ziarist
cosmin vasile cozma 2014-10-24
Sofer de autocamion. Am citit acu cateva zile despre gheorghe ursu si de aceea vreau sa sustin si eu protestul fiului sau. Nina cassian nu s a mai intors in tara tocmai pt ca aflase ca fusese ucis in puscarie gheorghe ursu in timp ce ea fusese plecata temporar in america.
Maria-Magdalena Schubert 2014-10-24
Scenarist, Total TV, Bucuresti
Mihnea Paraschivescu 2014-10-24
Profesor, English School Fundation, Hong Kong
Hans Hedrich 2014-10-24
politolog, activist de mediu si drepturi civile, Sighisoara
Irma Eva Csiki 2014-10-24
Cercetator, Institutul National de Sanatate Publica
Gabriela Badescu 2014-10-23
Doctorand, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti
Horia Vais 2014-10-23
Chiar daca apelul pe care il sustin aici se adreseaza doar primului ministru, ministrului de justitie si procurorului sef, sper ca si celelalte institutii ale statului - abilitate prin lege sa vegheze la buna functionare a justitiei - sa se autosesizeze si sa contribuie la eliminarea acestei pete rusinoase de pe obrazul justitiei. Nu ca ar fi singura, dar... Horia Vais cercetator stiintific, Universitatea din Pennsylvania, Philadelphia, SUA
Vancsa Domokos 2014-10-23
Artist/ Designer - Irlanda/Romania
Michaela Tudor 2014-10-23
Inginer Aeronave, Montréal, Canada
Eugen Wendel 2014-10-23
Redactor Radiodifuziunea West Germana (WDR), Köln
Adrian Merfu 2014-10-23
Doctorand in Filozofie Politica la Carleton University, Ottawa, Canada.
Voicu Radescu 2014-10-23
Justitie pentru Andrei URSU! Justitie fata de Gheorghe URSU! Solidaritate cu Andrei Ursu. Cit mai multi!
felicia GRIGORESCU 2014-10-23
muzeograf, muzeul judeţean satu mare
Robert T 2014-10-23
Colonel, Bucuresti Fac un apel catre toate fortele anticomuniste sa se uneasca in jurul Doamnei Presedinte Udrea.
Maria Vasiliu 2014-10-23
Sunt profesoara pensionara.Sustin cu multa admiratie demersul domnului Andrei Ursu.Sa nu uitam crimele comunismului!
Camelia Cristof 2014-10-23
Functionar, sustin in totalitate apelul dlui Ursu.
Petru- Vladimir Patulescu 2014-10-23
matematician, Bucuresti sustin cu hotarare protestul și sunt alaturi de dl.Ursu
marina balasoiu 2014-10-23
chimist, Bucuresti, sustin apelul d-lui Ursu
Mihai Cerchez 2014-10-23
inginer,Bucuresti sustin apelul
Cioaba Luminita 2014-10-23
Poeta, Casa Regala Bukres
Sergiu Ranta 2014-10-23
Analist financiar, Viena.
Donca Olaru 2014-10-23
analist programator, Canada
Doina Denes 2014-10-23
psiholog scolar, Wilmington Delaware, SUA
Alina Bodea 2014-10-23
Sustin acest Apel. cetatean
Iliescu Lucian 2014-10-23
Student
Lorentz Elena 2014-10-22
Invatatoare, Bucuresti, Romania
mircea nicolae 2014-10-22
artist contemporan, Bucuresti, Romania
Aurelian Mihai 2014-10-22
Deputat diaspora. Justitia sa-si faca datoria! Avem dreptul la memoria istorica! SOLIDARITATE cu Andrei Ursu!
Armand Olvedi 2014-10-22
inginer mecanic, self employed
Bogdan Girbovan 2014-10-22
artist vizual
Stefan Constantinescu 2014-10-22
artist/regizor Stockholm
Aurora Kiraly 2014-10-22
artist vizual/UNAB, Bucuresti
Oana Botez 2014-10-22
scenograf, New York, USA.....
Dan Plesoianu 2014-10-22
Inginer, Aerotek, USA .........
Alexander Nanau 2014-10-22
Solidar cu Andrei Ursu. - regizor
Mona Nicoara 2014-10-22
Regizor de film Ma alatur listei de semnaturi
andrei stefan 2014-10-22
Solidaritate cu Andrei Ursu
Radulescu CLarisa 2014-10-22
professor,Colegiul Tehnic Ion MIncu Timisoara
William Totok 2014-10-22
Publicist si scriitor, Berlin
Damiana Otoiu 2014-10-22
cadru didactic, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice
Lucian Miulescu 2014-10-22
Director juridic Bricostore Romania
Raskolnikov 2014-10-22
O pata urata de tot pe obrazul justitie,sau mai corect-Inca o pata pe obrajul justitiei.Nu cer acestui guvern sa elucideze problema intrucat nu cred in corectitudinea lui.Ba din contra,sunt sigur ca vor sa ascunda ce au facut amicii lor dintr-un dizident care trebuie respectat.
Raab Johann 2014-10-22
Cardiolog,Centrul de Cardiologie Landau,Germania
Aurel Dumitrascu 2014-10-22
Project Manager - Fairfield City Council NSW Australia
Mircea Iliescu 2014-10-22
Cercetator
Anca Bidian 2014-10-22
Inginer/ CEO Kiwi Finance
Carmen Popescu 2014-10-22
Istoric de arta/ arhitectura
Nadia Ramasawmy 2014-10-22
O mare rugaminte - ati putea corecta titlul articolului ? Fiul disidentului Gheorghe Ursu intra in GREVA FOAMEI. Ucigasii au ramas n e p e d e s p s i t i Multumesc, Nadia Ramasawmy
Nadia Ramasawmy 2014-10-22
Inginer sisteme informatice, Washington DC, USA
Mitchievici Angelo 2014-10-22
Conferentiar, Universitatea "Ovidius" Constanta
Liviu Mocanu 2014-10-22
Muncitor cu ziua in cercetare. Ar trebui sa ne solidarizam mult mai vizibil. E vorba de cineva strivit de ticalosia despre care facem mereu vorbire.Intram mai multi in greva foamei si protestam public.
Bogdan C. Iacob 2014-10-22
doctorat in istorie, Universitatea Central Europeana
Bogdan Brebenel 2014-10-22
Inginer IT, Los Angeles, California.
Cristian Vasile 2014-10-22
istoric, Institutul de Istorie N. Iorga
Adrian Orasanu 2014-10-22
Pensionar.Sa se faca dreptate.
Olga Bogdan 2014-10-22
Arhitect, Washington D.C.
Radu Stern 2014-10-22
istoric de arta,Lausanne, Elvetia istoric de artaàààààààààà, istorc de arta
Eleonora Tozgrec 2014-10-21
Aş dori să se facă dreptate în cazul domnului Ursu, aici pe pământ adică.
M-A. Vlaicu 2014-10-21
Professor dornic de a constata ca valorile morale, culturale, intelectuale si spirituale revin, ca poporul român poate sta cu fruntea sus pentru ceea ce au creat înaintasii, pentru zecile de inventii de talie internationala dar nerecunoscute de comisiile internationale de inventii deoarece Romania nu si-a sprijinit la timp creatorii.
Carmen-Felicia 2014-10-21
Jurist - S.C.P.E.J. Matei & Asociatii - Timisoara
Dobre Caterin-Nicoleta 2014-10-21
Sustin cauza lui Andrei Ursu. Este foarte trist faptul ca fiul lui a ajuns in greva foamei din cauza cinismului si indiferentei Guvernului.
George Voicu 2014-10-21
Solidar, George Voicu, profesor, SNAPA
Oana Nicoleta 2014-10-21
Casnica fara voie de cativa ani.
Sorin Ghergut 2014-10-21
traducator
Sergiu Simion 2014-10-21
Acest caz tragic arata ca , dupa 25 de ani de democratie, justitia , statul si societatea in ansamblu , inca nu s-au despartit cu adevarat de trecutul lor.
Dima Irina 2014-10-21
Profesor Limba și literatura romana
Daniela Varvara 2014-10-21
Profesor, Corbu, Constanta
Etta Lloyd 2014-10-21
IT professional, New York, USA
Adrian Vasiliu 2014-10-21
inginer informatician, Paris, Franta
Antoniu Baghiu 2014-10-21
tanar arhitect din Bucuresti
Tiberiu Georgescu 2014-10-21
web developer, Schaumburg, USA
Peter Manu 2014-10-21
Profesor, Hofstra University, Hempstead, New York
ioana diaconescu 2014-10-21
Poeta,cercetatoare istorie recenta
Dan Petrescu 2014-10-21
Scriitor, editor, Iasi, Romania
Eugenia Duta 2014-10-21
Profesor, muzicoterapeut, Paris, Franta.
Tudose Calin 2014-10-21
Inginer Constructor, Institutul de Constructii Bucuresti Sustin demersul fiului martirului Gheorghe Ursu.
Magiru Ion 2014-10-21
Conf.univ.dr.Universitatea Ovidius Constanta, Facultatea de Litere
Huiban Andrei Teodor 2014-10-21
PROFESOR Colegiul National Gh.Rosca Codreanu Barlad
Mihaela Cernauti-Gorodetchi 2014-10-21
Am aflat mai multe despre "cei trei muschetari" ai adevaratei (si demnei) rezistente prin cultura - Gheorghe Ursu, Camil Baciu, Iordan Chimet - citind memoriile lui Chimet. Oameni de o rara noblete, de o calitate morala ca-si-disparuta in lumea de azi... Mihaela Cernauti-Gorodetchi, profesor, Iasi
Alexandra Manea Ghederim 2014-10-21
Dr Ing. Informatica Paris,Franta
Goldu Corneliu 2014-10-21
profesor , Colegiul National "Vasile Alecsandri" Galati
Gheorghe Campeanu 2014-10-21
consultant, Washington D.C.
Alexandra Ciocarlie 2014-10-21
cercetator stiintific institutul de istorie si teorie literara
Petre M. Iancu 2014-10-21
jurnalist, Deutsche Welle
Furnica Rodica 2014-10-21
Cercetator stiintific chimist, INMB, Bucuresti