Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Senatul a respins ordonanta care amana majorarea salariilor profesorilor pana in aprilie
A. R. - - - -
2008-11-10
Actualitate Interna
0

Camera superioara a parlamentului a respins, luni, ordonanta de urgenta a guvernului care lasa pe luna aprilie a anului viitor majorarile salariale ale personalului didactic. Respectand avizul negativ al comisiilor, senatorii au votat cu 79 de voturi pentru respingerea ordonantei si 12 impotriva.

In comisiile reunite de munca si invatamant s-a votat cu 14 voturi pentru si 3 impotriva. Soarta OUG se va decide insa, la votul in plen al Camerei Deputatilor. Social-democratii spun ca vor depune o motiune de cenzura daca se va amana votarea ordonantei in plen.

Votul negativ din Senat vine in ciuda solicitarii Ministrului de Finante, Varujan Vosganian, adresata partidelor din parlament, de a amana aplicarea legii pana in aprilie. Ministrul a mai propus ca senatorii care sunt profesori univeristari sa se abtina de la vot pentru ca s-ar crea un conflict de interese.

Avocatul poporului a sesizat Curtea Constitutionala in privinta Ordonantei de Urgenta a Guvernului. In cazul in care CC va admite, pe 11 noiembrie, contestatia Avocatului Poporului, dezbaterile pe marginea OUG din parlament devin inutile.

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
188
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22