Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ordonanta de blocare a salariilor, la Curtea Constitutionala
A.p. - - - -
2008-11-11
Actualitate Interna
0

Judecatorii Curtii Constitutionale vor analiza, marti, ordonanta de urgenta prin care Guvernul a amanat majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, pana in aprilie 2009. Daca va acceptata contestatia, Guvernul va fi obligat sa puna in aplicare legea adoptata de Parlament.


Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala, in 7 noiembrie, dispozitiile ordonantei de urgenta a Guvernului prin care a fost blocata majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Avocatul Poporului sustine ca Guvernul nu a respectat separatia puterilor in stat si ca nu poate sa emita ordonante de urgenta privind cresterea salariilor.

Daca va fi acceptata contestatia, Guvernul va fi obligat sa puna in aplicare legea adoptata de Parlament privind cresterile salariale din invatamant cu 50% de la 1 octombrie.

Ordonanta a fost respinsa, luni, de Senat si urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Pe 28 octombrie, Guvernul a decis, printr-o ordonanta, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie aprilie 2009.

.

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
173
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22