Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


LIVE & Galerie FOTO. REVOLUTIA VOTULUI IN DIASPORA. COZI DE MII DE OAMENI IN FATA SECTIILOR DE VOTARE
- - - -
2014-11-16
Prezidentiale 2014
0

La Torino peste 1000 de persoane

In fata sectiilor de vot din Torino (Italia) s-au format cozi uriase inca de la primele ore ale dimineatii. Potrivit B1TV, peste 1000 de romani asteaptau la coada, in jurul orei locale 7:00. Pe Facebook au inceput sa apare inregistrari video si fotografii cu romanii carea steapta sa voteze in localitatea italiana, datele anuntate depasind 1500 pe persoane, relateaza Hotnews.


Un utilizator de Facebook, Pavel Croitoru, a postat pe reteaua de socializare o inregistrare video in care se poate vedea coada formata in fata unei sectii din Torino, cu mentiunea ca la ora 7:00, se adunasera deja peste 1500 de persoane.

 

Paris, ora 7.30, peste 5000 de persoane la coda

Romanii din Paris s-au asezat de la primele ore are diminetii, iar la ora locala 7.30 (8.30 la Bucuresti) sunt aproape 5.000 de romani la cele doua sectii, potrivit mai multor martori oculari.

La fata locului sunt si forte consistente de ordine. De notat ca la Paris si-a facut aparitia si ploaia, iar "lumea vine in valuri. parca e iesire de la un concert".

La Paris, in fata Ambasadei Romaniei au fost depuse flori si lumanari, cu mesajul "Constitutia, odihneasca-se in pace".

 

Cozi la Munchen inca de simbata seara

 

Romanii din Germania s-au asezat inca de sambata seara la coada in fata sectiei de votare din Munchen, pentru a putea vota duminica in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit unei fotografii postate pe Facebook si  transmise pe adresa redactiei. Si la Londra, la sectia de votare de la ICR, primii romani s-au asezat la coada inca de sambata, cu peiutele de dinti la ei, dupa cum arata un clip video urcat pe YouTube.

"La Munchen deja se asteapta deschiderea sectiei de votare... oamenii astia or venit cu periuta de dinti la ei si stau la coada sa voteze cum stateau parintii lor in comunism la carne, lapte si paine. FELICITARI OAMENI BUNI !!!", este mesajul ce insoteste fotografia distribuita pe Facebook.

 

 

La Paris, in fata Ambasadei Romaniei au fost depuse flori si lumanari, cu mesajul "Constitutia, odihneasca-se in pace".

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Prezidentiale 2014
1766
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22