Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Votul la MUNCHEN: Procesul de votare se desfasoara greu, cateva mii de persoane stau la coada
- - - -
2014-11-16
Prezidentiale 2014
0

Romanii s-au asezat in fata sectiei de votare pentru din Munchen, Germania, cu cateva ore inainte de deschiderea urnelor, pentru a se asigura ca vor reusi sa voteze, dupa ce in primul tur al alegerilor, la aceasta sectie din diaspora aproximativ 1.000 de oameni nu au reusit sa-si exprime votul.

La ora 10.00, ora Romaniei, la Munchen erau 2.500-3.000 de oameni la coada, potrivit Centrului de Investigatii Media.

“Sunt 7 stampile si 5 cabine, un fel de cutii, nu cabine clasice, cu perdea. “Sala in care se voteaza este de o inghesuiala strigatoare la cer”, a afirmat unul dintre voluntarii care participa la organizarea votarii in zona sectiei de la Consulat.

 

“Cine se pune dupa ora 8.00 la coada nu mai apuca sa voteze decat daca mai pleaca unii din fata. La ora 8.00 erau mai multi oameni la coada decat au fost in turul I, in 2 noiembrie”, a relatat aceeasi sursa, pentru Centrul de Investigatii Media.

Si aici, multi au venit inca de la ora 05.00, ora locala.

Chiar daca de data aceasta formularele se completeaza inainte de intrarea in sectie, procesul de votare se desfasoara foarte incet, si este probabil ca multi dintre cei care vor veni mai tarziu nu vor reusi sa voteze.

Diana Balcacean a trimis site-ului Hotnews mai multe fotografii cu randul existent la  ora 6:30, ora locala. De la deschiderea sectiei, "intr-o ora am mers vreo 8-9 metri", a scris Diana Balcacean. 

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Prezidentiale 2014
1699
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22