Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFSalutari lui Ponta, Melescanu & banda organizatorica
2014-11-16
13

La ora 7 fără 10 minute, ora Germaniei, când am ajuns în fața consulatului din München, mai bine de o mie de oameni așteptau să voteze. Destul de frig și cam umed. Temperatura între 5 și 8 grade și un vânt subțire. Cale de de multe mii de metri în jur nicio cafenea, niciun chioșc, nicio posibilitate de a bea un ceai sau o cafea. Și, mai ales, nici o toaleta publică. Dacă inenarabilul ministru de externe Teodor Meleșcanu, cel care ieri a inspectat locul și s-a informat de buna organizare a alegerilor, ar fi fost la fața locului, probabil că n-ar fost folosit chiar pe post de copac de urinat, cum ar fi meritat, dar in mod sigur ar fi fost acoperit de flegme. De flegmele celor care i-au ascultat sfatul inteligent de a veni cât mai devreme la vot.
Pentru că la primul tur lini
ștea locatarilor de pe Bülowstrase a fost serios perturbată, de data asta coada a fost "organizată" pe Richard Strauss Strasse. Buna rânduială nemțească era prezentă și ea. Două mașini cu polițiști vegheau la ordinea publică.
Intre oamenii de la coadă se vorbea că înăuntru ar fi fost șapte cabine și șapte ștampile, însă unul dintre primii votanți ieșit din clădire nu-și amintea să fi văzut mai mult de patru cabine de vot. Confuzie scuzabilă. Omul aștepta să voteze de mai bine de 14 ore !!!
Jos pălăria în fața acestor oameni care, plecați din țară, au descoperit ce înseamnă nu numai atitudinea, dar și responsabilitatea civică. Și înțeleg să facă și efortul de a-și exercita un drept consfințit de Constituție! Poate că nu-i chiar totul pierdut!
Când am plecat, fără a fi votat, în jurul orei 7,30, alegătorii continuau să sosească în valuri
și burnița ușor. Când am ajuns în centru ploua binișor!
Salutări lui Victor Ponta, Teodor Meleșcanu & banda organizatorică! Niște nulități!
Salutari de mamă!
Al dumneavoastra,
Neculai Constantin Munteanu

Articol postat de NCM pe facebook

 

TAGS :
Comentarii
Militaro Mihail Daniel 2014-11-20
In asentimentul dvs. domnul Munteanu!Subscriu la comentariul dvs.!Si eu ii salut pe tovarasi, mult, mult de tot!Pentru tot ce ne-au facut in cei 25 de ani ii salut MULTTTTTT!Stiu ei cum!Mai ales pe cei de la Antena 3 si RTV, propagandistii nenorociti care au intoxicat populatia si tot au dat-o in bara!Datorita dvs. intelectualilor adevarati il avem presedinte pe domnul Johannis asa cum i-am avut si pe Emil Constantinescu si pe Traian Basescu!Dvs. nu ati abdicat niciodata de la principiile democratice, de la onoare, cinste si adevar!Toata stima si jos palaria in fata dvs.!Dumnezeu sa va dea sanatate si ani multi de trait pentru a ne calauzi pe noi toti pe CALEA CEA DREAPTA!Tot dvs. va datoram si caderea celui mai nenorocit sistem de guvernare din lume, cel comunist!Dvs. zi si noapte in acei ani cumpliti v-ati riscat viata pentru ADEVAR!Dumnezeu v-a fost recunoscator si tot printr-un intelectual, chiar daca era format la scoala comunista, Mihail Gorbaciov a lovit in acest sistem odios!Depinde de noi de acum inainte ce cale alegem!Cea a democratiei sau a dictaturii!Sa speram ca am invatat ceva din lectia comunismului iar acel sistem sa nu se mai intoarca niciodata desi unii isi doresc acest lucru sub pretextul ca era ordine si nu murea nimeni de foame!Dezordinea si inegalitatile sociale le-au creat tot tovarasii dupa caderea comunismului pentru a se mentine la putere!Sper ca epoca lor sa se incheie definitiv si sa intram in normalitate dar depinde si de noi!MULT!
Daniel 2014-11-17
D-le Neculai Constantin Munteanu, intotdeauna v-am ascultat si v-am citit cu mare placere. Mi-a ramas intiparit in minte timbrul vocii dumneavoastra inconfundabil care mi-a transmis incredere! Aveti toata admiratia mea!
adrian 2014-11-18
si a mea !
LUANA 2014-11-16
Domnule Munteanu,v-am citit articolul,imaginandu-mi....vocea! RESPECT! Cat despre ,,copacul" ce ar fi putut fi Melescanu...sper ca toata ,,banda" lui sa-si puna pampersi dupa ora 21.
silenzio-stampa 2014-11-16
acesta este efectul pervers al boicotului din 2012. argumentele nu sunt de partea celor care injura acum.
neantul valah 2014-11-20
poti detalia te rog ce boicot?
Nicolae Negrea 2014-11-16
Sunteti prea bland si delicat in cuvinte cu astia, domnule N C Munteanu.
Marius Nicolescu 2014-11-16
Domnule Neculai Constantin Munteanu, in sfarsit citesc un mic articol semnat de mana dumneavoastra maiastra. Maiastra ca vocea inconfundabila pe care o asteptam cu nesat la orele 19:00 (ora Romaniei) cand incepea Actualitatea Romaneasca. Oh, tempora! Caci moravuri erau cam putine in acele vremuri napraznice pentru romani. Vremuri pe care romanii le-au uitat cu totul. Le e dor de Ceausescu si ii vor copia la indigo (Ponta) instalata la Palatul Cotroceni. Oh, Doamne! Fereste-ne! Alti romani (cei prezentati de dumneavoastra, cei de la Munchen) vad ca au devenit mai punctuali decat nemtii: "La ora 7 fara 10 minute, ora Germaniei, cand....". Ce-nseamna proverbul romanesc, neaos: Omul sfinteste locul! Il sfinteste, doar daca omul acela locuieste in Germania, sau in Marea Britanie, in Franta sau in Italia. Cat despre tovarasii Ponta, Melescanu & banda organizatorica? Niste nulitati! Mult spus nulitati. Si indraznesc sa va sugerez sa nu ne invitati niciodata sa ne urinam, sa-i scuipam sau sa le transmitem salutari de mama. Eu unul nu-mi dau scuipatul pe un monstru comunist. E mai curat scuipatul sau urina mea. Ei atata stiu, atata fac. Sa fie sanatosi si sa-i vada (sau sa-i bata - dupa caz) numai bunul Dumnezeu. Eu unul, fost ascultator fidel al dumneavoastra, mi-as dori nespus sa va mai ascult sau sa va citesc articolele. Dar nu stiu unde. Cu cele mai pretioase si mai alese ganduri, Marius Nicolescu
Constantin 2014-11-16
Este evidenta tentativa de limitare a dreptului la vot liber. Iar in tara se fura prin toate mijloacele, unele chiar incredibile. Eu am votat la ora 12.30 in Constanta, fieful si vaca de muls a Mafiei pesediste. AM STAT LA COADA desi niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva. In birou era o domnisoara tatuata pe mana cu care mi-a dat stampila. Tusiera era uscata, nu avea tus. Tipa era clar din gasca caravanelor dezmatului lui Mazare, iar alt papagal din aceeasi gasca mi-a spus sa astept afara pana imi vine randul la vot. Intre timp un alt individ ii dadea o sacosa pe care a asezat-o tacticos pe pervazul salii in care se vota. Dar hai sa fim curiosi cat o sa le mearga. Eu zic ca Anul Nou va fi cu adevarat Nou si LIBER DE NEOCOMUNISTI !!!!!!
ronea 2014-11-16
Sinteti optimista. Odata ce Hitler a ajuns la putere nu a mai fost al doilea tur de alegeri...
herr monta 2014-11-16
Subscriu. 100%.
dinu 2014-11-17
Am o singura nemultumire. Mare. Pentru ca nu scrieti mai des. Ne este dor de Dvs si s-auzim si de bine!
luminy 2014-11-17
azi am fost sa votam la berna. am intalnit oameni care venisera din stuttgart si frankfurt ca sa voteze aici, in berna. atmosfera a fost impresionanta. si mai impresionant a fost faptul ca ambasada romaniei la berna a facut efortul sa imparta ceai oamenilor care stateau la coada si sa dubleze numarul celor care organizau votul. dupa doua ore de asteptare am votat intr-o atmosfera cat se poate de civilizata. cred ca toata lumea a putut vota aici. multumim si ne bucuram de rezultatele neoficiale!
Total 13 comments.
Recomandari
4115
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22