Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Declaratiile liderilor principalelor partide la inchiderea urnelor
- - - -
2008-11-30
Electorale
0

Mircea Geoana: Imediat dupa aflarea rezultatelor Mircea Geoana a declarat celor prezenti la sediul sau de campanie ca PSD este invingator si a multumit "milioanelor de romani care ne-au acordat din nou si din nou increderea lor". Domnul Geoana a spus ca dupa patru ani grei pentru tara "a venit clipa sa indreptam Romania intr-o directie mai buna".
Referindu-se la situatia in care sa afla Romania, Geoana a subliniat "greul abia incepe. Ne confruntam cu cea mai grava criza economica din ultimii 80 de ani. Nu ne permitem ca in aceasta criza sa fie invingatori si invinsi. Criza sa nu mai fie platita tot de omul necajit. Aceasta criza sa fie intampinata solidar".

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat si el la scurt timp dupa anuntarea rezultatelor exitpollurilor: "Am reusit impreuna cel mai bun scor pe care PD-L l-a obtinut vreodata. Meritul este al dumneavoastra si pentru asta va multumesc. Dupa aceasta zi se pot trage unele concluzii: niciun partid politic n-a reusit sa obtina 50+1 dintre sufragii, astfel incat sa pretinda formarea guvernului si primul-ministru. Se poate spune ca dreapta din Romania a castigat alegerile. In aceste alegeri, romanii s-au pronuntat in mare majoritate pentru dreapta si au respins stanga si politicile lor. Aceasta ne obliga sa facem politicile necesare pentru ca dreapta sa se impuna in urmatorul guvern".

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca telul si scopul sau s-au implinit. "In seara aceasta am vazut cum dorinta unui popor merge mana in mana cu dorinta guvernului. Viziunea mea, telul meu s-au indeplinit: o viata mai buna pentru romani, ridicarea nivelului de viata al romanilor, dublarea salariilor si a pensiilor. Stiu care sunt temerile cu care privim viitorul". Tariceanu a cerut ca Romania sa mearga inainte si sa nu se intoarca spre trecut si a subliniat faptul ca este nevoie de lideri puternici si un program de guvernare realist care sa continue planul de crestere economica.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Electorale
1687
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22