Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rasturnare de situatie: PD-L in fata PSD. Exitpoll-urile au mintit
- - - -
2008-12-01
Electorale
0

Datele furnizate de BEC, dupa numararea a 71,06% din totalul sectiilor de votare, arata ca PD-L conduce PSD cu cel putin 1 procent. In Bucuresti, diferenta este si mai mare, de peste 3 procente. Rasturnarea arata ca exitpoll-urile au dat gres pentru a doua oara, prima data fiind la localele din vara. Desi noile rezultate nu schimba insa variantele de guvernare si aliante, primele reactii ale liderilor PSD aratau dezamagirea.


Biroul Electoral Central a numarat aproximativ 72% din voturi, iar rezultatele nu seamana deloc cu cele furnizate de exitpoll-urile de duminica seara.

Astfel, la Camera Deputatilor, PD-L a obtinut 33,29%, PSD+PC 32,51%, PNL 18,10%, UDMR 6,20%.

La Senat, situatia este identica, PD- L 34,67%, PSD+PC 33,36%, PNL 18,18% si UDMR 6,44%.

Bucurestiul a votat cu PD-L

In Capitala, atit la Camera, cit si la Senat, PD-L s-a plasat pe prima pozitie, cu 37,40%, respectiv, 38,25%. PSD se afla in spate, cu procente cuprinse intre 33,63% si 35,06%, PNL avind procente de 15,74%.

Biroul electoral municipal a numarat peste 95% din sectiile de votare.

Dusul rece de dimineata la PSD

Plecat duminica seara din pozitia de invingator, cu anunturi ca "stinga a cistigat alegerile" si va face guvernul, luni dimineata, liderii isi ascundeau cu greu dezamagiriea, punind chiar la indoiala rezultatele de la BEC.

Cu fete triste, Titus Corlatean si Cristian Diaconescu, se limitau sa spuna, "sint surprins", "nu exista explicatii", "vor veni voturile din Moldova". In general, ei refuzau sa comenteze in detaliu rezultatele, declarand ca "intelept este sa asteptam rezultatele".

Singurul care parea ceva mai siguru pe el a fost Mircea Geoana, care spunea ca "lucrurile nu sint foarte schimbate fata de duminica seara", "vom face guvernul, am cistigat alegerile".

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Electorale
1734
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22