Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Revolutionarii fac scandal in Parlament la sedinta organizata cu ocazia implinirii a 25 de ani de la Revolutie
P.C. - - - -
2014-12-17
Actualitate Interna
0

Mai multi revolutionari au facut scandal, miercuri, la sedinta solemna a Parlamentului organizata cu ocazia implinirii a 25 de ani de la evenimentele din 1989. Cei 14 revolutionari invitati de Petre Roman (PNL) si prezenti in balconul salii de la Palatul Parlamentului au fost profund nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa ia cuvantul, alaturi de senatori si deputati, relateaza ziare.com

 

Ei au huiduit minute in sir, au scandat "Hotii!" "Rusine!" "Sa mergeti la puscarie!" sau "DNA!". Unul dintre ei a amenintat ca se arunca de la balcon, informeaza Realitatea TV.

 

Conform Mediafax, ei s-au declarat nemultumiti ca revolutionarii invitati de catre grupul PSD au fost lasati sa stea in sala principala de plen, in timp ce ei au fost trimisi la balconul de la etajul doi, de unde nu se aude nimic si ca nu pot lua cuvantul. Printre ei se afla si un revolutionar aflat in scaun cu rotile, care a fost trimis la etaj.
 

Grupul de revolutionari, din care a facut parte si Dumitru Dinca, a fost pana la urma scos din plenul Camerei, iar dupa cateva momente de intrerupere a sedintei, aceasta a fost reluata.
 

CITITI SIRevolutionarii protesteaza in fata guvernului: Ei au blocat bulevardul Kiseleff dar au fost indepartati de jandarmi

 

Deputatul PNL Petre Roman, primul premier al Romaniei post-decembriste, a fost cel care i-a invitat pe revolutionari sa participe la sedinta solemna. Acesta a explicat la postul B1TV ca si-a dorit ca invitatii sa ia cuvantul de la tribuna, dar regulamentul sedintelor comune ale Parlamentului nu permite acest lucru.

 

"Sa nu blamam iesirea lor. Chiar nepotrivita, este una sincera (...) In momentul in care eu m-am adresat lor din nou, s-au conformat si au plecat", a declarat Petre Roman, explicand ca unul dintre cei mai vocali revolutionari era Gheorghe Zainea , "arestat in 21 decembrie, dus la Jilava, batut, torturat", iar cel de-al doilea Dumitru Dinca, "cu care am fost la baricada pana in momentul cand s-a dezlantuit macelul impotriva noastra".

"Noi ca dvs putem sa fim, dvs nu puteti ca noi. V-ati batut joc de noi si va bateti joc de noi", le-a strigat Dumitru Dinca parlamentarilor de pe holul Palatului Parlamentului.

 

TAGS : revolutionari parlament scandal petre roman pnl psd
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
349
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22