Festivalul One World Romania la a opta ediţie

Fara Autor | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Festivalul internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a opta ediție, care va avea loc la București în perioada 16-22 martie. 

 

http://www.revista22.ro/modules/OWR8_general_700.jpg

 

În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor - la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Bucureștenii sunt invitaţi la proiecții și evenimente conexe să arunce o privire asupra maidanelor de pe 5 continente şi să discute despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

 

Ca și până acum, filmele vor fi împărțite în mai multe secțiuni tematice, printre care se numără: o secțiune despre ”golanii” care revendică democrația tocmai acolo unde pare să își fi pierdut busola, una despre capitalismul sălbatic instalat în fostele țări comuniste, o secțiune dedicată trecerii delicate de la adolescență la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia să vadă documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare românești noi și filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare și temă.

 

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro. Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Eventbook.ro, dar până atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achiziționa de aici abonamente la un preț special: http://bit.ly/1uSjxVO.

 

Festivalul One World Romania este organizat de Asociația One World Romania alături de Centrul Ceh București și se bucură de susținerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

 

 

Mai multe înformaţii sunt disponibile online la http://www.oneworld.ro şi la http://www.facebook.com/one.world.romania

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22