Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFStrategia lui Plagiattore, un succes?
2015-02-26
4

Camera Deputatilor a scos ieri din Ordonanta destinata albirii plagiatului lui Ponta, articolul prin care Dottore putea renunta, pe baza de cerere, la titlu. Vot masiv “pentru”: 311. Senatul e camera decizionala, dar nu vor fi emotii, garantez. Strategia a fost geniala, s-o recunoastem. Plagiatorul iese eroic si anunta ca din cauza presiunii “propaganistilor” este dispus sa renunte la titlul de doctor. Trimite o depesa la Universitatea Bucuresti. (AICI) Lumea e impresionata, iata, nu-i chiar asa un nenorocit, a inteles si el in sfirsit ce inseamna furtul intelectual. Felicitari, pupaturi in zona dorsala, pesedistii isi umfla pieptii. Putini remarca in emotia momentului ca Dottore nu suflase o vorbulita despre plagiat (AICI). Trece vremea, discutiile se incing, “propagandistii”, aceiasi, sustin sus si tare nu poti renunta la titlul de doctor asa cum arunci in tomberon ciorapii imputiti, ca tarasenia va crea un precedent interesant pentru suflarea plagiatoare. In dispretul natiei, partea ginditor netiritoare, Ponta da Ordonanta de urgenta 94/2014, prin care modifica Legea educatiei:

 

(7.1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.(7.2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice.

 

Alt scandal, proteste, articole, comentarii, emisiuni, batut obrazul, petitii. (AICI, AICI, AICI, AICI si AICI)  Ministrul ridica din umeri (AICI), subiectul se ingropa in avalansa alegerilor, dosarelor, coruptiei, catuselor etc. Miercuri, 25 februarie, Camera Deputatilor extrage din OU cele doua articole. Rezultatul: Ponta nu mai poate renunta la titlu. O sa spuneti ca parlamentarii au ascultat vocea ratiunii, a bunului simt. Sanchi. Stiti ce va urma: Ponta ramine si cu titlul, si cu onoarea reperata. “Eu am vrut, ei nu m-au lasat”. Plagiatul a cazut, asa cum era planificat, in planul doi. Ponta iese spalat cu detergentul unei manipulari ca la carte. Ce sa mai spuna “propagandistii”, au cerut respingerea Ordonantei, iata, s-a respins. A vrut Ponta sa scape, pentru binele sistemului, evident, de titlu, a vrut.

 

Dar lucrurile nu pot ramine asa, iar Ponta trebuie ajutat, sarmanul, sa-si piarda titlul de doctor si sa capete la pachet titulatura oficiala de plagiator. Cum se poate face asta? Simplu. Universitatea Bucuresti trebuie sa (re) trimita ministrului Educatiei solicitarea de a-i ridica lui Ponta titlul in baza deciziei din 2012 (AICI), in care se spune ca este vorba despre un plagiat rusinos. Daca Ministrul Sorin Campeanu nu este din categoria Ecaterina Andronescu si nu a fost pus acolo exact pentru a-si proteja seful in lupta pentru acoperirea plagiatului, va da curs cererii si ii va ridica titlul, asa cum trebuia sa se intimple inca din 2012. La rindul sau, daca Ponta vrea sa demonstreze ca nu e asa cum il cred “propagandistii” ii va cere el insusi ministrului sa purceada la treaba. Am insa mari dubii ca asa va fi, toata strategia si campania de PR s-ar duce de ripa.

 

TAGS : ponta plagiat titlu doctor ordonanta
Comentarii
Vicentio B. 2015-03-08
Notiunea folosita aici de Andreea Pora "STRATEGIA" este de fapt o varianta, consecinta la propriul articol scis anterior: "Mascarada. Plagiatorul nu recunoaste ca a plagiat" , adica tot o "mascherata" din programul "trufattore" !
Dan B___ 2015-02-26
Ma întreb de ce ati macanit atit ca Iohannis tace la oug personala ,ca produce efecte(asta o zicea Lazescu)si multe alte vorbe de claca la adresa presedintelui. Uneori e bine sa ai rabdare ca sa înțelegi.
Dan B___ 2015-02-27
Esti in afara subiectului,ca multi altii.Dar imi aduci aminte de bun simt. Ce poate fi mai amuzant de atit?
DVasile 2015-02-27
Intreaba-te! Pana una alta, incearca sa-ti pastrazi bunul simt; articolul nu este dezbatere politica ci are in vedere profilul de infractor al lui Ponta. Iohannis n-a tacut ci chiar a laudat felul in care lucreaza justitia din Romania, in timp ce un oarecare ins numit Surupaceanu, un debil politic dar membru al mafiei PSD-iste este achitat inainte sa faca sapte ani de puscarie. Infractorii trebuie haituiti pana la anihilare tot timpul, altfel cresc ca o tumoare.
Total 4 comments.
Recomandari
2983
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22