Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Reacţia GDS la nemulţumirile ambasadorului Rusiei la Bucureşti
- - - -
2015-03-31
Apel 22
2

30 martie 2015

Grupul pentru Dialog Social condamnă ferm maniera în care ambasadorul Federației Ruse în România, Oleg Malginov, a înțeles să reacționeze în urma apariției unui articol postat de Vladimir Tismăneanu și Marius Stan pe  platforma online contributors.ro și apoi preluat de alte platforme și publicații, între care se numără HotNews.ro, România Liberă și Revista 22.

 

Calificându-i drept “bădărani” pe autori și sugerînd norme editoriale pe care mass media românești ar trebui să le urmeze, dl Malginov a încălcat regulile de conduită pe care un ambasador e chemat să le respecte. Un astfel de comportament este poate obișnuit la Moscova, unde adversarii Kremlinului sunt înfierați zilnic pe micul ecran, în publicații și li se pun chipurile pe panouri stradale, pentru a fi supuși oprobriului public. Dar nu avem de ce să acceptăm acest gen de practici, intimidante, și la București.

 

Vladimir Tismăneanu este colegul nostru și, în mod firesc, ne solidarizăm cu el. Dar miza aflată în joc e una mult mai mare, nu ține doar de niște persoane. E vorba despre maniera în care societatea civilă, instituțiile reprezentative ale statului, societatea românească în ansamblu înțeleg să reacționeze față de astfel de gesturi. De aceea, nu putem trece cu vederea acest tip de intimidări și le respingem cu fermitate.

Comunicat preluat de pe Grupul pentru Dialog Social

TAGS :
Comentarii
ion ion 2018-07-19
Dar ceilalti ambasadori pot vorbi???
teodor 2015-03-31
Oficialii rusi nu sunt la prima "abatere".Sa ne amintim de Dimitri Rogozin care ne ameninta ca va neni cu un bombardier rusesc in Romania.De acord cu reactia Grupului pentru Dialog Social.
Total 2 comments.
Mai multe din Apel 22
5312
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22