Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vladimir Putin: Rusia are doi aliati, armata si marina de razboi. Autoritatile din Ucraina DECONECTEAZA Donbassul cu mainile lor
P.C. - - - -
2015-04-16
Actualitate Interna
1

Vladimir Putin a declarat, in cadrul obisnuitei sale conferinte de presa de joi, ca Rusia depaseste incet dificultatile economice prin care a trecut din cauza sanctiunilor internationale. Putin a subliniat din nou faptul ca Rusia nu are trupe in estul Ucrainei, relateaza Hotnews.


Intrebat cum comenteaza aprecierea sensibila a rublei din ultima perioada (+40% de la inceputul lui martie), Vladimir Putin a raspuns: "Am depasit varful problemelor" cu care s-au confruntat sectorul bancar si companiile.


El a afirmat ca Rusia nu se teme de nicio amenintare: "Sunt multe amenintari pe care nu le putem prevedea. Dar daca mentinem mediul politic intern stabil si pastram procesul de consolidare a societatii pe il traversam, atunci nu ne temem de nicio amenintare".


In ceea ce priveste situatia economica, Rusia si-ar putea reveni mai repede, intr-un interval de doi ani, crede Vladimir Putin. "Cred ca ar putea fi mai rapida. Va dura circa doi ani, cred", a subliniat Putin.
 

Acesta a aratat ca Rusia a inregistrat in 2014 un nivel record al productiei de petrol, de 525 milioane de tone, iar guvernul va reusi sa mentina deficitul bugetului federal la un nivel acceptabil de 3,7%, fata de un nivel de 0,5% anul trecut."Am reusit sa prevenim un deficit mai mare. Previzionam acum un nivel mai mare, dar acceptabil, in acest an va fi 3,7%," a subliniat Putin.

 

Rusia nu are trupe in estul Ucrainei


Presedintele rus a mai sustinut ca Rusia nu are trupe in estul Ucrainei si a acuzat Kievul ca a deconectat Donbassul prin excluderea propriilor cetateni de la sistemul financiar national: "Sunt acolo oameni care lupta pentru drepturile lor prin forta ... dar sunt si oameni care nu au nicio legatura cu asta, care au muncit pentru pensiile lor ... Deci de ce nu sunt platiti? Astfel incat putem spune azi ca autoritatile din Ucraina deconecteaza Donbassul cu mainile lor".
 

CITITI SI: Ucraina: Noi ciocniri militare in estul tarii, in pofida armistitiului

 

Rusia are doi aliati, armata si marina de razboi


Televiziunile rusesti au prezentat imagini de la o defilare militara, de unde un veteran al celui de-al Doilea Razboi Mondial l-a intrebat pe Vladimir Putin care sunt aliatii Rusiei in prezent, "inclusiv aliatii in lupta cu acest nazism care reinvie".

 

CITITI SI: Rusia critica Ucraina in urma adoptarii unei legi care interzice simbolurile si propaganda nazista si comunista

 

Acesta a raspuns cu vorbele tarului Alexandru al III-lea - Rusia are doar doi aliati, armata si marina de razboi.

Intrebat care sunt dusmanii Rusiei, Putin a indicat terorismul international si criminalitatea organizata. "Acestia ne sunt dusmanii", a spus el, adaugand ca nu considera "nicio tara ca dusmanul nostru". Insa "nu recomandam nimanui sa ne vada sau sa ne trateze ca dusman", a avertizat el.
 

TAGS :
Comentarii
isaic 2015-04-16
TOTI DICTATORII COMUNISTI AU SFIRSIT RAU
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
799
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22