Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


VIDEO Ambasada SUA: Laura Stefan, desemnata castigatoare a premiului Femeia curajoasa pe anul 2015
P.C. - - - -
2015-04-17
Apel 22
2

Laura Stefan, specialista anti-coruptie la ExpertForum si membra a Grupului pentru Dialog Social, a fost desemnata de catre Ambasada SUA castigatoare a premiului "Femeia curajoasa" pe 2015. Laura Stefan este de asemenea nominalizata de ambasada SUA la Bucuresti pentru premiul "Femei curajoase din intreaga lume", acordat de Secretarul de Stat al SUA, relateaza Hotnews.

 

Insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a declarat, in cadrul ceremoniei de decernare a premiului ca "Laura Stefan este de mult timp un lider in lupta impotriva coruptiei din Romania si suntem mandri sa-i acordam recunoastere in aceasta seara. Sunt bucuros sa vorbesc despre un lider care distruge bariere si impulsioneaza comunitatile spre progres si egalitate", a spus Thompson.

 

 

Laura Stefan a spus ca este motivata de schimbarea Romaniei ca rezultat al eforturilor societatii civile: "Consider ca este o distinctie pentru societatea civila romaneasca, care ani de-a randul a incercat sa aduca pe agenda publica toate problemele spinoase ale lumii in care traim, de la copiii institutionalizati la conditiile din arest si puscarii", a declarat, joi seara, Laura Stefan.
 

Laura Stefan a mai spus ca "martea neagra" a fost cea mai dificila situatia prin care a trecut in activitatea sa: "martea neagra, un moment extrem de greu in care a contat foarte mult puterea de convingere a celor catorva voci care inca sustineau, impotriva establishmentului, ca ceea ce facuse Parlamentul Romaniei nu era in regulaNoi incercam sa ne asiguram ca legile nu sunt ciuntite, ca institutiile nu sunt decapitate, ca institutiile nu sunt desfiintate. Au fost astfel de cazuri, daca va aduceti aminte in 2007, imediat dupa intrarea in UE, s-a incercat eliberarea din functie a unor oameni cheie din DNA", a spus Stefan.

 

Prezenta la ceremonia de premiere, Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a subliniat importanta luptei anticoruptie. "Cred ca toti vrem ca in aceasta tara sa mergi la doctor si sa nu trebuiasca sa dai mita, sa iei un examen in conditiile cele mai corecte, toata lumea vrea sa-si rezolve problemele cu respectarea legii, fara a fi nevoiti sa ofere mita sau alte cadouri. Cred ca este o problema extrem de importanta, cred ca toti cei care sunt implicati intr-un fel sau altul in lupta cu coruptia fac un lucru extrem de important indiferent ca previn combaterea fenomenului, indiferent ca investigheaza sau au pozitii publice cum are si dna Laura Stefan", a spus procurorul sef al DNA.

 

TAGS : laura stefan ambasada sua gds expertforum femeia curajoasa anticoruptie societatea civila
Comentarii
Vicentio B. 2016-02-24
CORDIALE si SINCERE FELICITARI ! Recunoasterea SUA corespunde PE DEPLIN modului, in care eu am perceput-o pe Laura Stefan si NU acum prin aceste randuri, ci prin cele pe care, prin opiniile mele, le-am transmis DIRECT la articolele scrise de ea in cadrul revistei 22 ! Ma bucur in mod real. Doresc Laurei Stefan CONSTANTA si INDEPENDENTA in etalarea principiilor realului Stat de Drept, dar mai multa PRECIZIE in exprimare, chiar CRITICA !
corneliu 2015-04-17
Sincere felicitari Doamnei Laura Stefan. Un caracter puternic si cinstit care iese in evidenta intr-o mare de lichele nationale.
Total 2 comments.
Mai multe din Apel 22
5869
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22