Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CEZ Romania
- - - -
2015-04-27
VEHMED
1

CEZ Distribuție, venind in sprijinul consumatorilor de energie electrică, a organizat un număr de 9065 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici in intervalul ianuarie  - martie 2015.

 

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrica a consumatorilor. Peste 9065 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada ianuarie – martie 2015.

 

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și respectând prevederile legale in vigoare.

 

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare

În baza articolului 228 din Codul Penal și a Legii nr. 123/2012 "Legea energiei electrice", menționăm:

“(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

 

CEZ Distribuție realizează controale periodice pe teren, consumatorul trebuie să verifice periodic propriul sistem

 

Departamentele specializate din cadrul CEZ Distribuție organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

 

Subliniem de asemenea necesitatea verificării periodice a funcționării grupului de măsurare a energiei electrice şi informarea de urgență a operatorului de distribuție, prin canalele existente (nr. unic de telefon 0251-929, adresă poștă electronică [email protected]), în cazul în care se observă orice nereguli privind funcționarea acestuia.   

 

În cele 7 județe în care operează CEZ Distribuție au fost verificate 9065 locuri de consum și au fost identificate 1003 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează:

 

  • Argeș – 407 cazuri
  • Dolj – 260 cazuri
  • Gorj – 5 cazuri
  • Mehedinți – 35 cazuri
  • Olt – 162 cazuri
  • Teleorman – 65 cazuri
  • Vâlcea – 69 cazuri

 

Este în interesul și beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929, pentru ca aceste situații, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecți, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienților, precum și identitatea acestora sunt confidențiale pe tot parcursul acțiunilor departamentului specializat.

 

Pentru mai multe informatii despre gestionarea suspiciunilor de intervenții neautorizate în instalațiile operatorului de distribuție, puteți accesa website-ul www.cez.ro.

TAGS :
Comentarii
Ionuț Cristescu 2016-05-20
Domnule Director al Companie CEZ
Am fost astăzi 20.05.2016 la un interviu de angajare la SC CEZ DISTRIBUȚIE SA pentru postul de specialist extindere rețele la Targu Jiu, si-am fost surprins neplăcut sa aud unul dintre participanții la interviu ca este totul aranjat (care de fapt a fost si fericitul ales al acestui interviu) mai ales pentru acest post pentru care ar trebui sa fie respectate ordinele in vigoare ANRE, care spun ca nu trebuie sa ai rude de gradul0 angajate in sistem, din câte am înțeles tatăl acestei persoane lucrează la o firma prestatoare de servicii pentru CEZ.Domnul Director nu este admisibil asa ceva, si nu o sa m-a opresc aici, am sa ajung si la presa cu dovezi clare, si cu reclamație la ANRE.
Total 1 comments.
Mai multe din VEHMED
2494
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22