Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, dupa avizul favorabil dat de CSM in cazul lui Daniel Horodniceanu: Este cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT
P.C. - - - -
2015-05-04
Monitorizare
0

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a declarat, luni, dupa ce CSM a dat aviz pozitiv numirii lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT, ca acesta este cea mai buna propunere pentru conducerea acestei institutii. Cazanciuc a mai spus ca presedintele Iohannis nu ar avea niciun motiv sa nu il numeasca in functia de sef al DIICOT pe Horodniceanu.

 

"Nu am niciun fel de informații, care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipă, este un om care a știut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a știut să atragă și să mențină în jurul lui oamenii care vor să performeze la DIICOT și sunt absolut convins că, în afara agendei DIICOT, nu are nicio altă agendă", a spus ministrul Justiției, conform Agerpres.

 

"Cred că astăzi a demonstrat foarte clar o bună cunoaștere a DIICOT, a demonstrat maturitate și echilibru în soluțiile propuse, cred că a înțeles și din partea membrilor Secției ce mai are de făcut atât în proiectul managerial, cât și în soluțiile concrete pe care le va decide pentru activitățile DIICOT", a mai spus Cazanciuc.

 

Ministrul Justiției a mai spus că nu vede niciun motiv pentru care Daniel Horodniceanu să nu fie numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care există și un aviz favorabil din partea CSM.

 

CITITI SI: UPDATE CSM Daniel Horodniceanu primeste aviz POZITIV pentru sefia DIICOT

 

Ministrul a mai spus ca nu are nicio informatie legata de o eventuala intalnire intre Daniel Horodniceanu, primarul Gheorghe Nichita și vicepremierul Liviu Dragnea care ar fi avut loc pe 24 ianuarie, la Hotel Bucium din Iași: "Nu. Nu am asemenea informații".

 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat — cu majoritate de voturi—  propunerea ministrului Justiției de numire a lui Daniel Constantin Horodniceanu, procuror-șef al DIICOT — Serviciul Teritorial Iași, în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

 

Hotărârea CSM va fi transmisă Ministerului Justiției în cursul zilei de marți.

 

Daniel Horodniceanu, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DIICOT, a sustinut interviul la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Procurorul sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM. El trebuie sa aiba o vechime de 10 ani in functia de judecator sau procuror, fiind ales pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

 

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Monitorizare
3711
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22