Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SUA: Curtea Suprema legalizeaza casatoriile intre persoanele de acelasi sex
P.C. - - - -
2015-06-26
Actualitate Interna
0

Curtea Suprema a SUA a decis astazi sa legalizeze casatoriile homosexuale pe intreag teritoriul Statelor Unite. Constitutia americana impune unui stat, conform deciziei Curtii, sa oficieze si sa recunoasca mariajul intre doua persoane de acelasi sex, anunta AFP, conform Hotnews.ro

 

Curtea Suprema a decis ca statele americane care refuza in prezent sa casatoreasca doua persoane de acelasi sex trebuie nu doar sa accepte acest lucru ci si sa le recunoasca mariajul daca acesta a fost oficiat in alta parte.
 

In numele egalitatii tuturor in fata legii, "cel de-al 14 Amendament impune unui stat sa oficieze un mariaj intre doua persoane de acelasi sex", a scris judecatorul Anthony Kennedy, exprimandu-se in numele majoritatii de la Curtea Suprema.

 

CITITI SI: Reactia Vaticanului la referendumul din Irlanda care a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex: O infrangere pentru umanitate

 

Judecatorul conservator si-a adaugat votul sau la cele ale celor patru judecatori progresisti de la inalta Curte, pentru a permite gaylor si lesbienelor sa se casatoreasca peste tot in Statele Unite.  Presedintele Curtii Supreme, John Roberts, s-a opus, precum si ceilalti trei judecatori conservatori.

 

Presedintele american Barack Omaba a reactionat la acest anunt afirmand ca legalizarea casatoriilor homosexuale reprezinta o "etapa majora" spre egalitate.

 

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
641
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22