Robert Cazanciuc il contrazice pe Victor Ponta: Nu se legalizeaza spaga pentru medici

Mariana Bechir | 10.09.2015

"Cred ca este momentul, la nivelul Parlamentului, sa se lamureasca intelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio forma de a se legaliza spaga, nu avem in lucru un asemenea proiect de act normativ in momentul de fata", a spus Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Pe aceeași temă

"Sub nicio forma" nu se va legaliza spaga pentru medici, a afirmat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, dar se pot reglementa niște contributii suplimentare acordate personalului medical pe baza Legii pacientului.

 

La finalul sedintei de miercuri a Guvernului, jurnalistii l-au intrebat pe Robert Cazanciuc daca i-a prezentat prim-ministrului Victor Ponta proiectul de lege care sa exonereze de raspundere penala personalul medical care primeste contributii suplimentare din partea pacientilor, iar ministrul a negat.

 

"In momentul de fata avem in Parlament un proiect de lege, Legea pacientului, care are aceasta dispozitie inca din 2003. (...) In practica, dupa 2003, nu au fost elaborate norme de aplicare a acestei legi asa cum cerea legea la vremea respectiva pentru a lamuri intelesul unor termeni din lege.

Cred ca este momentul, la nivelul Parlamentului, sa se lamureasca intelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio forma de a se legaliza spaga, nu avem in lucru un asemenea proiect de act normativ in momentul de fata", a spus Cazanciuc, citat de ziare.com.

 

Ministrul Justitiei a explicat ca proiectul de lege aflat in Parlament stabileste si conditiile in care un medic poate utiliza infrastructura sistemului medical de stat pe baza unor tarife stabilite, afisate si agreate, astfel incat, daca un pacient doreste accesul la un anumit medic sa o poata face contra-cost sau pe baza unei proceduri prestabilite.

 

CITITI SI: Medicii protestari ii raspund premierului, care a propus legalizarea spagilor in sanatate: Trebuie sa terminam cu aceasta practica! Intr-o Romanie moderna nu este admisibil acest lucru

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22