Patru rachete rusesti au cazut in Iran, in loc de Siria. Moscova dezminte

I. P. | 09.10.2015

Patru rachete de croazieră ce au fost lansate de Rusia, joi, de pe navele din Marea Caspică au căzut în Iran, a anunțat un oficial american. El a fost contrazis ulterior de Moscova.

Pe aceeași temă

Ulterior, spune Agerpres, Armata rusă a dezmințit această informație.

 

„Orice profesionist știe că în cursul acestor operațiuni fixăm întotdeauna ținta înainte și după impact. Toate rachetele lansate de pe crucișătoarele noastre și-au lovit ținta", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, citat de Agerpres.

 

"Este un fapt. Altfel, ar fi însemnat că ținte ale Statului Islamic îndepărtate unele de altele au explodat singure", a adăugat el.

 

"Spre deosebire de CNN, nu ne bazăm pe surse anonime, ci arătăm traiectoria rachetelor noastre și țintele lor practic în timp real", a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

 

***

 

Tot joi, Rusia a fost acuzaă că a bombardat în Siria trei spitale.

 

Unitatile sanitare se aflau la aproape 50 de kilometri de cel mai apropiat teritoriu controlat de gruparea terorista Stat Islamic – tinta oficiala a atacurilor ruse –, sustine organizatia Medici pentru Drepturile Omului (PHR), cu sediul central la New York, potrivit The Independent, citat de Ziare.com.

 

Acuzatiile pun sub semnul intrebarii argumentul Moscovei, potrivit caruia fortele ruse ataca doar pozitii Stat Islamic si ale altor grupari teroriste de pe teritoriul sirian.

 

Widney Brown, directorul de programe al ONG-ului, a catalogat raidurile Rusiei drept "impardonabile", adaugand ca vor inrautati si mai mult sistemul medical si asa subrezit din Siria.

 

"Ipoteza ca lupta este impotriva teroristilor nu da niciunui guvern dreptul sa incalce legile razboiului, care protejeaza in mod special medicii si facilitatile sanitare. Prin aceste actiuni, Rusia deterioreaza spitale, pune pacientii si personalul medical in pericol si ii priveaza pe cetateni de accesul la ingrijire medicala, care le poate salva viata", a declarat Brown.

 

Potrivit sursei citate, reprezentantii PHR sustin ca raidurile Rusiei din 2 octombrie au lovit un spital din Latamneh (nordul provinciei Hama) si un spital din Benin, intr-o zona rurala a provinciei Idlib. Asta pentru ca o zi mai tarziu aviatia militara rusa sat raga asupra spitalului al-Burnas din nordul orasului Latakia.

 

Kremlinul a confirmat ca desfasura operatiuni militare in acele zone in momentul presupuselor atacuri asupra spitalelor, dar nu a recunoscut ca avioanele sale au lovit facilitatile medicale.


CITIȚI ȘI: VIDEO Criza in Siria: Rachete de croaziera, lansate de navele ruse de la Marea Caspica

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22