Germania si CE ar lua in calcul o taxa europeana pentru cheltuielile cu criza refugiatilor

I. P. | 10.10.2015

Guvernul german și Comisia Europeană ar dori să propună înființarea unei taxe europene excepționale, destinată finanțării cheltuielilor necesare soluționării crizei refugiaților. Berlinul dezminte informația, potrivit AFP.

Pe aceeași temă

Berlinul și Bruxellesul au discutat săptămâna aceasta despre posibilitatea majorării resurselor la bugetul european cu ajutorul unui impozit special, care ar putea lua forma unei suprataxe la carburant sau TVA, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung.

 

Acest sistem ar fi inspirat din modelul de susținere "Soli-Zuschlag" al germanilor din vest pentru cei din est, după Reunificarea Germaniei, în 1990.

 

Sumele astfel adunate ar putea fi trimise spre țări precum Spania, Italia, Bulgaria sau Grecia, pentru o securizare mai bună a frontierelor lor. Acești bani ar putea fi utilizați, de asemenea, în afara Europei, pentru a îmbunătăți condițiile de primire a imigranților în țări "sigure" din vecinătatea UE, precum și condițiile de viață din țările de origine.

 

Însă, aceste informații sunt dezmințite de Berlin. "Noi nu dorim nici majorarea impozitelor în Germania, nici introducerea unui impozit la nivelul UE", a declarat sâmbătă dimineața, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

 

Săptămâna aceasta, imigranți au sosit în număr și mai mare în Grecia, unde se înregistrează deja câte 7.000 de refugiați nou-sosiți pe zi. La rândul său, Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de persoane în 2015, cifră mult mai mare decât cele avansate de autorități, a afirmat luni cotidianul german Bild, citând un "document confidențial", informație pe care guvernul federal nu a confirmat-o de asemenea.

 

CITIȚI ȘI: Posibile derogari pe deficit pentru statele UE puternic afectate de criza refugiatilor

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22