Sevciuk: Asocierea Republicii Moldova cu UE, parte a razboiului contra Transnistriei

Paul Cristescu | 12.10.2015

Evgheni Șevciuk, liderul separatiștilor transnistreni, a dat asigurari recent ca Tiraspolul nu va trăda Moscova, acuzand faptul ca aplicarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE e parte a războiului geopolitic împotriva Transnistriei, Rusiei și aliaților săi.

Pe aceeași temă

 

Șevciuk a acuzat Republica Moldova și UE că încearcă să ''submineze statul și viitorul țării'', precum și ''independența economică'' a Transnistriei, prin manipularea opiniei publice, relateaza independent.md, conform Agerpres.

 

''În pofida anumitor progrese, astăzi republica (moldovenească transnistreană) se confruntă cu dificultăți politice și economice evidente. Dușmanii din interior și din exterior încearcă să ne fure viitorul. Aceștia manipulează opinia publică și încearcă să submineze independența noastră'', a afirmat Șevciuk. 

 

CITITI SI: Rogozin ameninta: Daca Republica Moldova se uneste cu Romania, Transnistria va deveni stat absolut independent



El a adăugat că noul regim de comerț liber cu UE, care va fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2016, este parte a unui război geopolitic. ''Noul regim de comerț liber cu UE, care va fi impus întreprinderilor transnistrene începând cu 1 ianuarie 2016 este parte a unui război geopolitic îndreptat împotriva Transnistriei, Rusiei și aliaților săi. Prețul cedării noastre va fi pierderea statalității și a libertății fiecărui locuitor al republicii moldovenești transnistrene. Indiferent de cum ne vor amenința, nu ne vor face să ne trădăm pe noi, să trădăm statul nostru sau Rusia'', a mai declarat Șevciuk.

 

Experții atenționează că refuzul Tiraspolului de a pune în aplicare Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnat în iunie 2014, ar putea aduce Transnistria într-o ''autoizolare economică'', care va aprofunda și mai mult criza economică și socială cu care se confruntă în prezent regiunea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22