Primarul Chisinaului, despre retinerea lui Vlad Filat: S-a deschis Cutia Pandorei

Paul Cristescu | 16.10.2015

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, prim-vicepreşe​dintele Partidului Liberal din Republica Moldova, a declarat ca retinerea lui Vlad Filat pentru coruptie este probabil semnul inceperii unui proces de purificare a clasei politice moldovenesti.

Pe aceeași temă

 

Primarul a afirmat că Republica Moldova trece printr-un proces similar celui care a avut loc in România in ultimii ani: "Cred că s-a deschis Cutia Pandorei, care şi în România s-a deschis acum 10-15 ani. Probabil trecem prin aceleaşi etape. Îmi amintesc când eram student în România în '97-'98-2000, nu prea era de închipuit ca politicienii vremii să fie atinşi de justiţie, doar campanii de presă, dezvăluiri, tot aşa au avut loc şi în România cazuri de devalizare a băncilor", a spus Chirtoaca intr-un interviu pentru RFI.

 

Chirtoaca crede că "în mod normal, trebuie ridicată imunitatea parlamentară mai multor deputaţi, despre care se ştie că au avut şi ei legătură cu Banca de Economii. Deputaţi de la cel puţin trei formaţiuni ştiu eu: Partidul Liberal Democrat, Partidul Comuniştilor, Partidul Socialiştilor. Nu ştiu la Partidul Democrat dacă s-ar putea şi la ei să fie dintre aceia care au beneficiat de credite, dar nu cunosc o persoană anume, la ceilalţi se ştie exact cine şi ce credite a luat".

 

CITITI SI: RFI O Moldova instabila ar fi preluata rapid si fara dificultati de Federatia Rusa, avertizeaza Dorin Chirtoaca

 

Întrebat dacă liberalii vor rămâne în Guvern, Dorin Chirtoacă a răspuns: "Dacă va exista majoritate parlamentară proeuropeană democratică, noi vom rămâne. În cazul în care se întâmplă altceva, Partidul Liberal nu are ce căuta într-o altă formulă".

 

În opinia sa, "această horă a caracatiţei corupţiei în Parlamentul Republicii Moldova nu putea să dureze la nesfârşit. Trebuie să înceapă acelaşi proces de purificare, un purgatoriu al clasei politice din Moldova, aşa cum se întâmplă în România de circa zece ani".

 

Procurorii anticoruptie au efectuat joi seara perchezitii la sediul Partidului Liberal Democrat si la domiciliul lui Vlad Filat, la putin timp dupa ce acesta a fost retinut la sediul Centrului National Anticoruptie pentru 72 de ore. Filat este acuzat de coruptie si trafic de influenta in dosarul disparitiei unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22