Germania: Facebook cenzurează postările rasiste despre refugiați

Paul Cristescu | 15.09.2015

Autoritățile germane au solicitat acum cateva zile rețelelor de socializare sa cenzureze afirmatiile rasiste despre refugiati. Facebook a reactionat precizand ca va combate acest tip de afirmatii pe paginile sale.

Pe aceeași temă

 

Germania a anunţat într-un comunicat "trei noi măsuri pentru a face faţă rasismului pe platforma de socializare", printre care şi un parteneriat cu o organizaţie ce supraveghează conţinuturile postărilor, conform stiripesurse.ro

 

Heiko Mass, ministrul de Justiţie al Germaniei, a avut luni o întrevedere cu conducerea Facebook, declarand ca scopul acestei acţiuni "este de a îmbunătăţi gestionarea reclamaţiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)", a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcţiune eventuale măsuri, "dacă este posibil până la sfârşitul anului", a adăugat ministrul german. 

 

CITITI SI: Merkel cere Facebook sa ia masuri impotriva celor care posteaza mesaje xenofobe


Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să "facă mai mult pentru ca reţeaua să nu devină o curte de recreaţie pentru extrema dreaptă". 
 

Grupul german a amintit că şterge "tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate şi apelurile la violenţă", însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacţionează suficient de repede. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22