40 de premiere mondiale la Festivalul Internațional de Film Toronto

Silvia Simion | 16.09.2015

Pe aceeași temă

Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF) se află, în acest an, la a 40-a ediție și se desfășoară în perioada 10 – 20 septembrie. Sunt incluse în program aproape 100 de filme, din care peste 40 sunt lansate în premieră mondială. Printre acestea, se numără filmul lui Gordon Green ”Our Brand Is Crisis”, cu Sandra Bullock și Billy Bob Thornton, pelicula”Truth”, a lui James Vanderbilt, care-i are în distribuție pe Cate Blanchett și Robert Redford și filmul regizat de Catherine Hardwicke “Miss You Already,” cu Drew Barrymore și Toni Collette.

Filmul lui Natalie Portman, “A Tale of Love and Darkness,” bazată pe cel mai bine vândut roman  al lui Amos Oz’s, va avea premiera nord-americană după ce a fost lansat la Festivalul de la Cannes.

Festivalul se va închide cu premiera mondială a peliculei  lui Paco Cabezas “Mr. Right”, o comedie romantică avându-i în rolurile principale pe Anna Kendrick și Sam Rockwell.

Rubrica ”Special Presentation” din festivalul TIFF conține 19 titluri, între care se găsesc opt premiere mondiale: ”Criza” lui Gordon Green; ”Adevărul” lui Vanderbilt; saga de familie a lui Gaby Dellal “About Ray,” cu Naomi Watts, Elle Fanning și Susan Sarandon;  filul lui Marc Abraham “I Saw the Light”, povestea legendei country Hank Williams, în care joacă Tom Hiddleston; povestea unui adolescent într-un proces de dezintoxicare regizată de Rob Reiner, “Being Charlie,” avându-i în distribuție pe Nick Robinson și Morgan Saylor; ”London Fields”, regizat de Matthew Cullen, cu Thornton în distribuție și bazat pe un aroman al lui Martin Amis; filmul lui Lorene Scafaria “The Meddler”,  cu Susan Sarandon și comedia realizatorului indian Pan Nalin “Angry Indian Goddesses.”

 

Programul ”City to City”, având Londra sub reflectoare, în acest an, include patru premiere mondiale: “Couple in a Hole” (Tom Geens),  “The Hard Stop” (George Amponsah), “The Ones Below” (David Farr) și “Urban Hymns” (Michael Caton-Jones).

 

Secțiunea ”Contemporary World Cinema” — programul cu cea mai largă acoperire globală —aduce  56 filme, incluzând 26 de premiere mondiale, printre care filmul ”25 Aprilie” al lui Leanne Pooley, care folosește animația pentru a povesti bătălia de la Gallipoli din 1915; “Hong Kong Trilogy: Preschooled Preoccupied Preposterous” (Christopher Doyle); “In the Room” (Eric Khoo) și drama lui Salem Brahimis “Let Them Come”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22