Cancelarul Merkel apeleaza la industria auto pentru integrarea refugiatilor in societate

Tudor Despina | 17.09.2015

Germania cauta solutii la valurile de imigranti care intra in tara. Cancelarul Angela Merkel cauta o cale pentru integrarea acestora in societate si apeleaza la unul dintre pilonii economiei germane: industria auto.

Pe aceeași temă

 

“Industria auto germana trebuie sa le ofere o sansa imigrantilor extracomunitari care ajung in Germania”, a spus Merkel, prezenta la Salonul auto de la Frankfurt.

 

Un plan pentru integrarea migrantilor in societatea germana este esential, in conditiile in care Berlinul apreciaza undeva la un milion numarul refugiatilor care ar putea ajunge pe teritoriul tarii in 2015, potrivit Romania Libera.

 

Acum cateva saptamani, un semnal in aces sens a venit de la seful grupului auto Porsche. Matthias Muller exprima atunci deschidere fata de integrarea imigrantilor.

 

Refugiații nu au dreptul să aleagă țara gazdă       

 

Într-un interviu acordat publicației germane Der Tagesspiegel, ministrul german de Interne Thomas De Maiziere a spus că refugiații care primesc protecție în Europa ar trebui să accepte că vor fi distribuiți în întregul bloc comunitar.

 

"Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea — acest lucru nu se întâmplă nicăieri in lume", a adăugat el. "De asemenea, nu poate fi de datoria noastră să plătim ajutoarele stabilite prin legislația germană refugiaților care au fost alocați unei țări a UE și care au venit totuși ulterior în Germania", a continuat ministrul german.

 

De Maiziere a mai spus că Germania, care, începând cu weekendul trecut a ignorat temporar regulile europene potrivit cărora migranții trebuie să se înregistreze în prima țară a UE în care intră, trebuie să revină rapid la "procedurile obișnuite".

 

Dar ministrul de interne a insistat că Germania trebuie să se pregătească să facă față "unui număr extrem de mare" de refugiați pe termen lung. Unii dintre ei pretind că sunt sirieni în speranța de a obține azil, a avertizat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22