Criza refugiatilor. Seful Consiliului European, Tusk: Summit extraordinar in 23 septembrie

Tudor Despina | 17.09.2015

Uniunea Europeana urmeaza sa organizeze un summit extraordinar in 23 septembrie, in contextul crizei migrantilor. Anuntul a fost facut joi de presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pe aceeași temă

 

Summit-ul urmeaza sa inceapa miercurea viitoare de la ora 16:00 GMT (ora 18:00, ora Romaniei) si a fost anuntat de Tusk pe contul sau de Facebook, potrivit AFP, citata de HotNews.

 

 

I have decided to convene an informal meeting of EU Heads of State or Government on Wednesday 23 September, in order to discuss how to deal with the refugee crisis. http://ow.ly/Slcpi

Posted by Donald Tusk on Thursday, September 17, 2015

 

 
 

Summit-ul va urma reuniunii extraordinare a ministrilor de Interne din tarile Uniunii Europene, a aratat Tusk.

 

Intrunirea a fost ceruta mai ales de Germania si Austria, doua state intens tranzitate de fluxurile masive de migrant. De altfel, cancelarii celor doua state – Merkel, in Germania si Faymann, in Austria – au cerut inca de marti un summit de urgenta pentru a solutiona criza refugiatilor.

 

"Aceasta problema poate fi solutionata numai de Europa ca intreg", a declarat Merkel, dupa discutii cu cancelarul austriac Werner Faymann. 

 

Cei doi lideri i-au cerut insistent sefului Consiliului European, intr-o discutie telefonica, sa convoace de urgenta o reuniune pe aceasta tema.

 

Liderii celor 28 de state membre UE ar urma sa discute cum sa ajute refugiatii in tarile pe care le parasesc, cum sa se coordoneze mai bine cu Turcia si cum sa faca centrele de inregistrare a refugiatilor din tari ca Grecia si Italia sa functioneze mai bine.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22