Washingtonul si Moscova confirma: Obama si Putin se intalnesc, luni, la New York

Tudor Despina | 24.09.2015

Presedintii Statelor Unite si al Rusiei – Barack Obama, respectiv Vladimir Putin – urmeaza sa se intalneasca, luni, la New York, in marja Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Pe aceeași temă

 

Un anunt in acest sens a fost facut, joi, de oficiali din ambele capitale, cei doi lideri avand cateva subiecte importante de discutat.

 

Potrivit unui inalt oficial din administratia Obama citat de Reuters, “data fiind situatia din Ucraina si Siria, in ciuda profundelor noastre diferente cu Moscova, presedintele crede ca ar fi iresponsabil sa nu testeze daca putem face progrese la nivel inalt cu rusii”.

 

Dupa cum arata sursa citata, principalul subiect ce urmeaza a fi pus in discutie de cei doi lideri vizeaza situatia din Ucraina: “Presedintele Obama va profita de ocazie pentru a discuta despre Ucraina si se va concentra in a se asigura ca Moscova respecta angajamentul luat la Minsk (acolo unde a fost semnat tratatul de incetare a focului – n.r.)”.

 

Si Kremlinul a confirmat intalnirea la nivel de sefi de stat. Un anunt in acest sens a fost facut, joi, de purtatorul de cuvant al presedintiei ruse.

 

Am cazut de acord pentru o intalnire cu Obama”, a declarat Dmitri Peskov, citat de TASS, arata Agerpres. Luni, presedintele Putin urmeaza a se adresa Adunarii Generale a ONU.

 

Legatura bilaterala ruso-americana a suferit o degradare considerabila incepand cu momentul declansarii crizei din Ucraina, acolo unde Vestul acuza o implicare militara rusa directa.

 

Ultima intrevedere intre Barack Obama si Vladimir Putin a avut loc in noiembrie 2014, cu ocazia summitului Asia-Pacific din China, insa per ansamblu relatia Washington-Moscova s-a racit in ultimul an si jumatate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22