Poliția maghiara a reținut 24.000 de imigranți ilegali în weekend

Paul Cristescu | 28.09.2015

Poliția ungara a anuntat ca a retinut 23.591 de persoane care au trecut ilegal frontiera cu Croația si alte 636 care au intrat in Ungaria din Serbia. Cinci persoane au fost arestate pentru falsificare de documente.

Pe aceeași temă

 

Procuratura din Szeged a deschis anchete în 64 de cazuri împotriva imigranților pentru intrare ilegală în țară, a precizat un purtător de cuvânt al parchetului din județ. În 23 de cazuri, suspecții au pătruns prin găuri deja existente în gardul de la frontieră, iar în 44 de cazuri au intrat pe sub sau pe deasupra gardului, a precizat luni, pentru MTI, purtătorul de cuvânt al politiie, citat de Agerpres.
 

CITITI SI: Joachim Gauck: Abilitatea Germaniei de a primi refugiati este limitata

 

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a declarat că economia ungară ar avea de pierdut miliarde de euro dacă ar fi reintroduse controale la numeroasele secțiuni de graniță cu Spațiul Schengen ca răspuns la criza imigranților. 
 

Companiile multinaționale contribuie masiv la productivitatea economiei ungare, prin cota semnificativă pe care o dețin din exporturile țări, a spus șeful diplomației ungare, într-un interviu apărut luni în cotidianul economic Vilaggazdasag. 
 

Aceste companii operează conform unui program extrem de strict privind livrările de materiale de bază și produse finite și, prin urmare, posibilele întârzieri cauzate de controale suplimentare la frontieră le-ar afecta grav, a declarat Szijjarto. "Acest lucru ar avea efecte de neconceput asupra producției marilor companii din Ungaria", a spus el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22