Președintele Letoniei, despre criza siriana: Occidentul sa nu aiba incredere in Rusia

Paul Cristescu | 01.10.2015

Raimonds Vejonis, președintele Letoniei, a declarat ca acţiunile Rusiei din Ucraina ar trebuie considerate dovezi ale faptului ca Occidentul nu ar trebui sa aiba incredere in Rusia si nu ar trebui sa o vada ca un posibil partener pentru rezolvarea crizei siriene.

Pe aceeași temă

 

''Este foarte greu să ai încredere într-un astfel de partener'', a afirmat șeful statului baltic, citat de Agerpres, adăugând că Moscova a 'intimidat și împărțit' Europa, încercând să atragă de partea sa pe unii dintre membrii UE prin intermediul relațiilor economice.

 

Președintele leton a atras atenția că, în contextul în care discuțiile purtate acum la nivel internațional sunt dominate de conflictul din Siria, situația din Ucraina ar putea fi uitată, în timp ce Rusia ''continuă să provoace instabilitate'' în fosta republică sovietică.

 

CITITI SI: Vladimir Putin: Bashar al-Assad e deschis la un compromis in privinta viitorului Siriei

 

Moscova a anunțat că aviația rusă a lansat miercuri primele sale atacuri asupra pozițiilor Statului Islamic din Siria, după ce Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin privind utilizarea forțele aeriene ruse în sprijinul armatei siriene care luptă împotriva jihadiștilor. Moscova a subliniat legalitatea acestei operațiuni, efectuată la solicitarea președintelui sirian Bashar al-Assad, și a respins afirmațiile occidentalilor potrivit cărora atacurile ar fi putut viza și alte obiective decât cele ale Statului Islamic.

 

Rusia și SUA au convenit să intensifice cooperarea militara în problema conflictului din Siria, pentru a preveni eventualele ciocniri pe teritoriul sirian.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22