Natiunile Unite revizuiesc in crestere previziunile pentru fluxul de migranti in Europa

Tudor Despina | 01.10.2015

Sistemul de azil din Germania nu poate face fata fluxului masiv de refugiati care ajung pe teritoriul tarii, sustine ministrul de Interne Thomas de Maiziere. Asta in conditiile in care Natiunile Unite au revizuit in crestere previziunile pentru numarul de migranti care ar urma sa ajunga in Europa.

Pe aceeași temă

 

Daca cifrele initiale indicau un aflux de aproximativ 850.000 de refugiati care ar urma sa ajunga in Europa traversand Mediterana, acum previziunile arata o crestere semnificativa. Pana la 1,4 milioane de oameni ar urma sa intre in Europa in perioada ianuarie 2015-decembrie 2016, arata Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, citat de Reuters, transmite Agerpres.

 

Iar de la Berlin, autoritatile atrag atentia ca valurile masive de migranti pun la incercare sistemul de azil al tarii.

 

Sistemul existent de azil nu este pregătit să facă față unui număr atât de mare (de refugiați)”, a spus ministrul de Interne de Maiziere in parlamentul german.

 

Potrivit oficialului neamt, criza refugiatilor cu care se confrunta Europa este “o provocare enorma”.

 

Vom avea nevoie de curaj, răbdare și perseverență”, a continuat de Maiziere, in contextul intensificarii tensiunilor politice in Germania, pe tema refugiatilor.

 

Din landul Bavaria, ministrul de Interne regional, Joachim Herrmann, a atras atentia ca numarul solicitarilor de azil in Septembrie este mai mare decat cel inregistrat pe tot parcursul anului 2014.

 

Undeva in jurul cifrei de 522.000 se situeaza numarul imigrantilor ajunsi in 2015 in Europa, arata ultimele date ale Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM). Marea majoritate a acestora provin din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan si numeroase state africane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22