Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCu iaurt, cu gugoşele. Te făcuşi vornic, mişele!"
2015-09-29
5

S-a văzut de la bun început că omu­lui îi filează o lampă. Dar, în nai­vi­tatea şi dezgustul şi chiar indiferenţa unei societăţi civile prea repede slei­te după vâltoarea din 1989, Sorin Ilie­şiu a înflorit. Cu atât mai mult cu cât ataca tema sensibilă a condamnării comunismului. Avea energia şi te­na­ci­tatea, „pe care noi nu le mai avem“, spuneau în epocă mai mulţi colegi de-ai lui din GDS. Scria câte un apel pe noapte, pe care îl expedia apoi în ce­le patru zări.

Nu avea teamă de ridicol: până şi Pa­pei de la Roma i-a expediat, cu con­firmare de primire, un apel. Ştia/pu­tea să fie insistent până la grotesc: cădea la secundă în genunchi, im­plo­rând să-i fie publicat produsul noc­turn. Când i se mai atrăgea atenţia că a sărit calul, omul replica „ino­cent“: „dar de ce e rău să condamn comunismul?“.

Aşa se face că s-a pomenit în di­tamai Comisia prezidenţială de con­damnare a comunismului, alături de oameni importanţi care aveau în spa­tele lor o operă. Şi comunismul a fost condamnat. Și rămânea, vai!, fă­ră o raţiune de a fi cât mai în centrul lumii. Încăput repede pe mâini di­bace, aliaţii i-au devenit adversari, toc­mai buni de înfierat în studiourile Antenei 3. Eu cred că şi în ziua de azi S.I. ar fi fost membru GDS, dojenit blajin când şi când, dacă nu se apuca să-l umple de noroi pe Andrei Pleşu. La ora actuală, S.I. este legiuitor: ales senator pe listele USL, de­mi­sio­nar din PNL după ce Antonescu l-a făcut „nătărău“ (bine spus!), pasager prin chestia lui Tăriceanu, S.I. şi-a găsit, în fine, limanul în PSD, partidul care „a decis să-şi asume proiectul naţional de reformare morală a so­cietăţii româneşti“. Ha-ha-ha! S.I. a trecut deja prin Senat o lege de con­damnare a…? Aţi ghicit! A to­ta­li­ta­rismului comunist. S.I. cere „prin le­ge“ un alt raport, obiectiv, de data as­ta, nu vai de capul lui, aşa cum a produs Comisia Tismăneanu din care şi S.I. a făcut parte. Şi mai cere în Pia­ţa Universităţii o cruce gigant de fier, cu beculeţe. Nu va fi nicio cruce, pentru că PSD-iştii nu sunt ţicniţi. Va fi însă cu siguranţă un nou raport, în care noul coleg de partid al lui S.I., Ion Iliescu, va fie bine spălat, uscat şi plasat cu litere de aur în cartea de istorie.

TAGS :
Comentarii
rizoaicad.arges 2015-10-06
SCRISOARE DESCHISA, adresata Deputatilor romani! Doamnelor si Domnilor Deputati ai Romaniei! In ultima decada a lunii Septembrie a fost aprobata in Senatul Romaniei, spre rusinea senatorilor, o foarte costisitoare fantezie a senatorului Sorin Iliesiu, care a fost transmisa spre dezbatere si vot final Camerei Deputatilor! Acest ciudat domn, chinuit de frustrari, a “descoperit” o modalitate foarte costisitoare pentru Bugetul Romaniei de a iesi din anonimat, si crede el de a intra in istorie. Ce alta initiativa legislativa putea sa-i garanteze succesul votului colegilor, daca nu una la moda dupa 1989, si anume una care sa se dea “anticomunista”? Zis si facut! S-a gandit el ca “anticomunismul” nu si-a epuizat toate valentele, si a “decretat” ca acea “condamnare a comunismului” de catre Basescu, din 2006, este incompleta, si decat sa propuna o adaogire la acea condamnare, a intuit el ca cel mai bine l-ar pune “in valoare” o noua condamnare, cu niste costuri absolut exorbitante! In cazul lui este valabila zicala: “Nu este prost cine cere, ci cei care aproba”! Colegii lui de Senat care i-au votat aceasta nastrusnicie l-au determinat pe Ion Cristoiu sa se intrebe pe cristoiublog.ro, in Gandul de duminica, 27-09-2015, astfel: “ Cand au votat o asemenea nastrusnicie, senatorii erau in sala sau la curve?” Sper din tot sufletul ca Deputatii Romaniei sa fie in sala si sa voteze cu responsabilitate fata de Bugetul Romaniei, iar nu pentru satisfacerea unui costisitor hatar al unui frustrat! Caci de ar primi si din partea Deputatilor un vot IRESPONSABIL, s-ar produce un atentat la Bugetul Romaniei, si s-ar incuraja si alti frustrati, nefiind exclus ca peste alti cativa ani un alt individ cu mintea ratacita sa “decreteze” ca nici “condamnarea comunismului” realizata la initiativa lui Iliesiu nu a fost exhaustiva, si deci este nevoie de o alta initiatva si mai costisitoare! Doamnelor si Domnilor Deputati! Prin votul dvs. responsabil, pe care il veti da acestei nazbatii megalomanice, veti descuraja alte initiative ale unor indivizi cu mintea ratacita sau avizi de glorie, dar insensibili fata de trebuintele societatii si de cheltuirea banului public! Bucuresti, 4-10-2015. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986. Tel.0723.966.732. PS. Aceasta Scrisoare a fost transmisa, prin mesaj pe FB, tuturor Deputatilor care au orice responsabilitate in Grupurile Parlamentare!
lenuta 2015-10-05
Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
silenzio-stampa 2015-10-04
daca tot v-ati apucat sa mancati rahat, am doar o sugestie: s.i. este un "misel" pentru s-a apucat "sa-l umple de noroi pe andrei plesoi".
Daniel 2015-10-01
Domnul a explicat nu demult ca nu era vorba de o cruce cu luminite cum s-a aratat pe ici pe colo la niste emisiuni, S,Iliesiu a explicat clar despre ce e vorba. Nu mai dati atentie la fel de fel de comentatori1
CID 2015-09-30
Nu voinic ci vornic.
Total 5 comments.
Recomandari
4574
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22