Sapte state, printre care si SUA, cer Rusiei sa nu mai bombardeze opozitia siriana

I. P. | 02.10.2015

SUA și alte șase state au făcut apel la Rusia să nu mai bombardeze pozițiile opoziției siriene și civilii, și se declară profund îngrijorate de operațiunea militară a Federației în această țară.

Pe aceeași temă

Într-o declarație comună, SUA, Franța, Germania, Qatar, Arabia Saudită, Turcia și Marea Britanie au criticat loviturile aeriene ruse despre care afirmă că nu au vizat poziții sau obiective ale grupării Statul Islamic, așa cum încearcă Moscova să convingă.

“Aceste acțiuni militare constituie o escaladare suplimentară și nu vor face decât să alimenteze și mai mult extremismul și radicalizarea”, se menționează în declarația comună.

Între timp, Ministerul rus de Externe, citat de agențiile ruse de presă, informează că forțele aeriene ruse au efectuat vineri 14 zboruri în Siria, lansând șase lovituri aeriene asupra unor obiective ale grupării jihadiste SI.

Igor Konașenkov a precizat că la raiduri au luat parte avioane Su-34, Su-24M și Su-25 și că un centru de operațiuni militare al jihadiștilor SI din provincia Idlib a fost distrus în urma loviturilor aeriene ruse.

***

Joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a calificat loviturile aeriene ale Rusiei în Siria ca "indiscriminatorii" și a declarat că aceste operațiuni riscă să implice Moscova mai profund în conflict, scrie Agerpres.

Printre altele, Casa Albă a afirmat joi că nu poate confirma informațiile potrivit cărora trupe iraniene au lansat o ofensivă terestră în Siria, dar a menționat că o astfel de evoluție ar fi o "puternică ilustrație" că acțiunile militare ale Rusiei au agravat conflictul, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a mai precizat în fața reporterilor că implicarea Rusiei în conflictul sirian nu a condus la o "reevaluare largă" a strategiei SUA în Siria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22