Catalin Ivan (PSD): Sturzu si-a pus oamenii in functii importante. Face jocul lui Ghita

I. P. | 20.10.2015

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan il acuza pe Mihai Sturzu, presedintele organizatiei de tineret a PSD, ca a promovat in partid pe modelul comunist criticat de el, si il suspecteaza pe tanarul deputat ca facejocul lui Sebastian Ghita si incearca sa dizloce o parte din partid.

Pe aceeași temă

"Mihai Sturzu este cel care, la doar cateva luni de la intrarea in partid, a primit toate functiile posibile pentru un tanar politician, de la cea de consilier al primului ministru, la cea de deputat si apoi cea de presedinte al organizatiei de tineret. Mai mult, a reusit sa-si puna oameni in functii importante care sa-i rezolve unele probleme, exact pe modelul 'comunistilor' pe care ii blameaza acum.

Cand a fost ales presedinte al TSD, i-am explicat ca nu pot sa-l sprijin pentru ca era prea nou in partid, nu-l recomanda nimic in afara de notorietatea castigata ca muzician, si mai ales pentru ca am fi dat un semnal negativ tuturor tinerilor care intra in politica, isi pregatesc ani in sir cariera, participa la stagii de pregatire, muncesc in partid, se implica in proiecte si urca treapta cu treapta. Mi-a raspuns foarte nonsalant ca este sustinut de Victor Ponta si restul nu mai conteaza", a dezvaluit, marti, pe Facebook europarlamentarul Catalin Ivan.

 

Mai mult, acesta sustine ca "Victor Ponta i-a convins pe toti ceilalti candidati sa se retraga si Mihai Sturzu a castigat din postura de singur candidat alegerile pentru sefia TSD".

 

"Faptul ca Ponta nu mai iubea deloc democratia si avea alergie la alegeri libere si dialog, nu mai era o noutate. Faptul ca tinerii nu au opus nicio rezistenta insa, asa cum faceau alta data, cu Victor Ponta presedinte al TSD (ironic, nu-i asa?), a fost un semnal clar ca partidul merge intr-o directie foarte proasta. Cand a castigat Mihai Sturzu, tinerii l-ar fi votat pe Gabriel Petrea, dar asta a fost un detaliu putin important pentru cei care se aflau in plin proces de reformare a partidului", mai comenteaza Catalin Ivan, fost purtator de cuvant al PSD.

 

Pe Mihai Sturzu "nu-l mana in lupta asta nici curajul, nici dorinta arzatoare de reforma, nici vreo repulsie la tot ce inseamna practica nedemocratica, de sorginte comunista", iar cel mai bun argument este acela ca "desi nu mai poate fi presedinte al TSD, refuza sa organizeze congresul (Sturzu a depasit varsta pentru TSD, implinind 36 de ani – n. red.)

Eu tind sa cred ca face jocul lui Ghita (Sebastian Ghita, n.red.), acela de a crea un nou partid rupand din PSD cat mai mult. Nu au reusit dupa alegeri si cred ei ca este acum un moment mai bun. Gresesc amandoi din lipsa de experienta politica si dintr-o cunoastere precara a partidului care, prin prisma relatiei lor de prietenie cu Ponta, le-a oferit cam totul", conchide Catalin Ivan.

 

Membru al trupei "Hi-Q", Mihai Sturzu a intrat in PSD in 2010, in 2012 a fost pus pe liste si ales deputat. In octombrie 2013 a devenit presedintele TSD, fiind singurul candidat, functiile fiind impartite inainte de alegeri, scrie ziare.com.

 

"Candidatii au hotarat sa mearga impreuna, in echipa. Asta e un lucru foarte bun - fiecare pe functia pe care au discutat-o", explica atunci Victor Ponta.

 

Duminica, Mihai Sturzu a criticat de la tribuna congresului PSD faptul ca Liviu Dragnea nu a avut contracandidat pentru functia de presedinte si a sustinut ca alegerea noii conduceri a PSD nu a fost una democratica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22