Rusii lanseaza rachete de croaziera in cadrul unui exercitiu militar in Marea Neagra

Tudor Despina | 26.10.2015

Rusii au lansat exercitii militare in largul peninsulei Crimeea, teritoriu anexat de Moscova acum un an si jumatate in contextul schimbarii de regim din Ucraina.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui anunt facut de marina rusa, exercitiile lansate luni in Marea Neagra sunt destinate sa respinga o eventuala ofensiva in regiune, potrivit AFP, citata de Agerpres.

 

Navele (…) se antreneaza pentru a contracara atacuri aeriene ale inamicului in regiunea Marii Negre, in apropiere de coastele Crimeii”, a transmis un purtator de cuvant al marinei ruse.

 

Exercitiile reunesc o corveta, mai multe nave de mici dimensiuni si bombardiere Su-24 si urmeaza a se incheia cu lansarea unui tir de racheta de croaziera.

 

In tot acest timp, in nordul continentului, la Marea Barent, portavionul Amiral Kuznetov efectueaza de asemenea exercitii ce implica lansari de rachete.

 

Intensificarea prezentei militare ruse in Marea Neagra trebuie privita in contextul tensiunilor cu Occidentul, dupa daramarea regimului prorus condus de Viktor Ianukovici in Ucraina, anul trecut.

 

CITESTE SI: Alianta Nord Atlantica cauta optiuni militare raportate la noile tactici dispuse de Kremlin: Terestru, in aer, pe apa, trebuie sa fim peste tot

 

Flancul estic al Aliantei Nord Atlantice a cunoscut de atunci o crestere a prezentei militare ruse, statele de pe linia flancului – Balticele, Polonia, Romania – manifestand ingrijorare fata de agresiunea Moscovei. Situatia i-a determinat pe americani sa-si creasca prezenta militara in zona ca raspuns la actiunile Kremlinului, ceea ce a dus la situatii tensionate intre cele doua state.

 

In primavara acestui an, distrugatorul USS Ross a participat la exercitii navale in Marea Neagra alaturi de Marina romana si cea ucraineana. In cadrul acelor manevre, doua avioane militare ruse s-au apropiat la mica distanta de vasul de lupta american, fapt ce a provocat discutii incordate intre Washington si Moscova.

 

Relatiile Federatiei Ruse cu Occidentul se afla la cel mai scazut nivel dupa caderea Cortinei de Fier si prabusirea Uniunii Sovietice, fapt provocat de implicarea rusilor in Ucraina, anexarea Crimeii si campania militara recent lansat in Siria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22