Monica Macovei: Generale Oprea, da-ti demisia! Declaratia de presa nu a fost comvingatoare

I. P. | 26.10.2015

Europarlamentarul Monica Macovei îi cere ministrului de Interne, Gabriel Oprea, să-și dea demisia din funcție, deoarece declarația publică a acestuia, prima după șase zile de la accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigina, a fost neconvingătoare.

Pe aceeași temă

"Generale Oprea, dă-ți demisia! Declarația de presă pe care ai susținut-o nu a fost convingătoare și nu a răspuns la întrebări. Ce înseamnă 'deplasare în scop profesional'? Unde mergeai în seara de 20 octombrie? Care era 'scopul profesional'? Aveai dreptul la coloană oficială? Crezi că poți mușamaliza moartea cum mușamalizezi copiatul? Generale Oprea, așteptăm demisia!", a afirmat Monica Macovei, într-o declarație de presă transmisă AGERPRES.

 

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, luni, că speculația apărută în presă că ar fi utilizat echipajul de însoțire în trafic fără temei legal ''e complet nefondată'', precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziția Parchetului.

 

''În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Gigină și-a pierdut viața în misiune. (...) Am ales să nu fac declarații publice imediat după accident sau înainte de înmormântare din respect pentru familie. Poliția a făcut publice detalii. Acel comunicat a precizat și faptul că s-a deschis o anchetă penală. (...) Am ales să fiu alături de familia lui Gigină, să prezint personal condoleanțe, să nu cedez tentației de a face declarații care să mă disculpe. (...) Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziția Parchetului'', a spus Oprea, la MAI.

 

CITIȚI ȘI: Gabriel Oprea nu demisioneaza: Am ales sa nu fac declaratii din respect pentru familie

 

 

Declarația de presă a vicepremierului nu a adus mai multe lămuriri în privința punctelor neclare din acest caz.

 

El nu a explicat de unde venea și unde se îndrepta, care erau condițiile speciale pentru care beneficia legal de coloană oficială.

 

***

 

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat astazi ca liberalii vor depune o motiune simpla la Senat impotriva lui Gabriel Oprea si vor propune infiintarea unei comisii de ancheta si audierea sefului UNPR in legatura cu moartea politistului motociclist din coloana oficiala a acestuia.

 

****

 

Klaus Iohannis a declarat luni seara ca "l-a sfatuit" pe Gabriel Oprea sa-si dea demisia in contextul scandalului politistului mort in coloana sa oficiala. Presedintele i-a raspuns si premierului, aratand ca desi Victor Ponta pare belicos, lumea nu uita ca este judecat penal. In ce priveste relatia cu un premier trimis in judecata caruia i-a cerut demisia si un vicepremier caruia, de asemenea, i-a cerut sa plece din functie, Iohannis a caracterizat-o drept "institutional complexa".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22