Perchezitii DNA la cinci primarii din tara, printre care Cluj si Sibiu. Ce spune Emil Boc

Tudor Despina | 07.10.2015

Procurorii anticoruptie din Cluj fac perchezitii domiciliare in mai multe judete din tara, printre care Alba, Salaj sau Prahova, acolo unde DNA suspecteaza fapte de coruptie. La Cluj, primarul Emil Boc a spus ca anchetatorii au solicitat documente legate de mai multe contracte publice.

Pe aceeași temă

 

In cauza ar fi vorba despre contracte de deratizare si dezinsectie incheiate cu societatea Coral Impex SRL. Actiunea procurorilor DNA vizeaza perchezitii domiciliare in 32 de locatii din judetele Cluj, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, cinci dintre acestea fiind institutii publice, arata Directia Anticoruptie.

 

Procurorii au “suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie”, fapte presupus comise in perioada 2013-2015.

 

Perchezitii la Primaria Cluj

 

In cauza sunt vizate contracte de deratizare si dezinsectie incheiate de firma Coral Impex cu primariile din Sibiu, Cluj, Zalau, Targu Mures si Alba Iulia, acestea platind pentru servicii ce nu ar fi fost efectuate.

 

O astfel de actiune are loc si la Cluj, purtatorul de cuvant al Primariei din oras aratand ca in aceasta dimineata a fost inregistrata o cerere din partea DNA pentru verificarea unor documente si contractul Coral Impex, printre altele. Contractul in cauza a fost incheiat in 2006 in urma unei licitatii publice, iar ulterior a fost prelungit in 2010 pentru o perioada de alti sapte ani.

 

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Cluj, procurorii au in vedere un volum ridicat de acte care trebuie fotocopiate:

 

"Nu sunt persoane audiate, anchetate. S-a facut o solicitare de documente (...) Toate sunt acte publice si se afla pe site-ul primariei (...) Se iau din dosare exemplarele de comenzi, contracte, pentru a se face copii, pentru a putea fi grupate pe luni, pe tematici, pentru a putea fi predate procurorilor”, a spus Oana Buzatu, citata de Ziare.com.

 

Ce spune Emil Boc

 

In momentul in care contractul cu Coral Impex a fost semnat, in 2006, Emil Boc era primar al Clujului, insa in 2010, cand actul a fost prelungit, Primaria din Cluj era condusa de Sorin Apostu, condamnat la inchisoare pentru luare de mita.

 

Boc sustine ca, pana la acest moment, nu a primit sesizari cu privire la posibile probleme cu respectivul contract.

 

"E vorba de HCL din 2006, de o hotarare de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizeaza platile dispuse, receptia zilnica a lucrarilor, inscrisuri privind zonele care fac obiectul activitatilor de dezinsectie si deratizare si contracte de sponsorizare incheiate intre Coral si Primarie. Se precizeaza in document ca sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a explicat Emil Boc, citat de Hot News.

 

Primarul Clujului sustine ca documentul a fost incheiat in anul 2006 si prelungit in 2010, apreciind ca prelungirea a fost "legala, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente".

 

"Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor ca acel contract ar fi avut vreo problema. Nu stiu la ce fel de suspiciuni se refera cei de la DNA, dar acestea exista si se cerceteaza", a mai aratat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22