Seful UTI, Tiberiu Urdareanu, retinut de DNA intr-un dosar privind fapte de coruptie

Tudor Despina | 29.10.2015

Membru UNPR si patron al grupului de firme UTI, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost retinut, joi seara, de DNA. El a iesit din sediul Directiei Anticoruptie in jurul orei 19.00 cu catuse la maine, dupa aproape cinci ore de audieri intr-un dosar privind fapte de coruptie.

Pe aceeași temă

UPDATE: Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este suspect intr-un dosar DNA. Informatia a fost transmisa de grupul de firme UTI controlate de acesta.

 

"In urma actiunii de astazi a organelor judiciare prin care Presedintele UTI, dl Tiberiu Urdareanu, a fost adus la audieri la Directia Nationala Anticoruptie, facem urmatoarele precizari:

 

Domnului Tiberiu Urdareanu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in legatura cu presupuse acte de coruptie", potrivit unui comunicat UTI, citat de Ziare.com.

 

Grupul a mai transmis ca a pus la dispozitia procurorilor "toate documentele solicitate si va colabora in continuare, in mod prompt si transparent, cu autoritatile in vederea stabilirii adevarului, furnizand orice informatie este solicitata de organele de ancheta".

***

Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea, arata Hotnews.

 

Nu este sigur inca in ce dosar a fost adus Tiberiu Urdareanu la audieri, iar omul de afaceri nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA. 
 

Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI. El este membru al conducerii UNPR din anul 2012 si detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR.


Tiberiu Urdareanu figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.
 

Fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii Nationale.
 

Clienti actuali si trecuti ai UTI Grup: MApN, MAI, Parlament, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Primaria Bucuresti, Aeroportul Otopeni.
 

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a realizat dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).
 

De asemenea, UTI a castigat contracte pentru lucrari la magistrala M5 a metroului bucurestean, aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.
 

Grupul a avut si contracte pentru lucrari la mai multe spitale si clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, Spitalul Municipal din Ploiesti si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22