Merkel: Nu vrem un conflict militar in Balcanii de Vest, in contextul crizei migrantilor

Tudor Despina | 03.11.2015

Berlinul sustine ca situatia provocata de fluxul constant de migranti poate duce la un conflict militar in Balcanii de Vest. Nu vrem asta, a spus cancelarul Angela Merkel.

Pe aceeași temă

 

Prezenta la o conferinta organizata de partidul sau, Merkel a criticat actuala situatie din Marea Egee, acolo unde traficantii de persoane controleaza rutele de imigratie: “Nu este corect ca intre Grecia si Turcia, doua tari NATO, sa existe o situatie in care traficantii sunt in control si nu vamesii celor doua tari membre NATO”, a punctat cancelarul.

 

Declaratiile liderului de la Berlin vin dupa ce, in ultimele zile, au aparut tensiuni intre Croatia si Slovenia, in contextul crizei migrantilor. Situatia nu se prezinta bine, chiar daca se apropie iarna, refugiatii continua sa vina pe continentul european in numar mare.

 

Potrivit Agentiei pentru refugiati din cadrul ONU, in Octombrie a fost inregistrat un nou record in materie de tranzit: peste 218.000 de oameni au traversat Mediterana, aproape cati au facut-o in tot anul 2014, arata Digi 24.

 

Aproape 60 de milioane de oameni fug de conflicte, fug din zonele unde este instabilitate. Este o realitate noua cu care trebuie sa ne confruntam”, a spus Adrian Edwards, purtator de cuvant al Agentiei pentru Refugiati din ONU. Peste jumatate dintre acestia sunt sirieni, ei fugind din calea unui lung si sangeros conflict civil, agravat acum si de implicarea militara a Rusiei.

 

Peste 40 de persoane au murit si alte 100 au fost ranite in urma unui atac cu rachete al fortelor guvernamentale siriene, in apropierea Damascului, la sfarsitul lunii Octombrie.

 

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului – o Organizatie Non-Guvernamentala care monitorizeaza razboiul –, fortele siriene guvernamentale sustinute de rusi au lansat 12 rachete in Douma, la 15 km nord-est de capitala Damasc.

 

Sangerosul razboi civil din Siria a marcat o lume intreaga. Peste 250.000 de oameni au fost ucisi si alte zece milioane au devenit refugiati.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22