Fattah al-Sissi, președintele Egiptului, cere NATO sa se implice în reconstrucția Libiei

Paul Cristescu | 04.11.2015

Abdel Fattah al-Sissi, președintele Egiptului, a cerut marți Alianței Nord-Atlantice să se implice în reconstrucția Libiei, țară marcată de violențe după înlăturarea dictatorului Muammar Gaddafi de la putere de o insurecție sprijinită de NATO.

Pe aceeași temă

 

Într-un interviu pentru The Telegraph dat cu ocazia vizitei sale la Londra, șeful statului egiptean a declarat că 'Libia este un pericol care ne amenință pe toți și dacă nu există un guvern se creează un vid unde extremiștii pot prospera', relateaza Agerpres.

 

'Misiunea nu este îndeplinită complet. Trebuie să sprijinim toate eforturile pentru a ajuta poporul și economia libiene. Trebuie să stopăm fluxul de fonduri, arme și combatanți străini către extremiști. Toți membrii NATO, inclusiv Marea Britanie, care au luat parte la înlăturarea lui Gaddafi trebuie să-și aducă o contribuție' în acest sens, a adăugat Al-Sissi.

 

Libia a devenit scena unor confruntări violente între grupări care încearcă să obțină controlul asupra resurselor energetice ale țării. Două autorități politice își dispută în prezent puterea, existând de facto două guverne — unul la Tripoli și celălalt la Benghazi.

 

În același interviu, președintele egiptean a respins ipotezele potrivit cărora avionul de linie rus prăbușit sâmbătă în deșertul Sinai ar fi fost doborât de o rachetă sau o bombă, calificându-le drept 'speculații nefondate'.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22