Social-democratii nu renunta la ideea de a propune un premier, sustine Liviu Dragnea

Tudor Despina | 06.11.2015

Social-democratii nu vor sa renunte la ideea de a propune un premier, sustine liderul partidului, Liviu Dragnea, subliniind ca dreptul constitutional ramane la presedinte.

Pe aceeași temă

 

“Dreptul constitutional de a face o propunere este al presedintelui”, a spus vineri Dragnea, la sediu PSD, adaugand ca “PSD nu renunta la ideea de a propune un premier, are variante de propuneri, nu membri de partid, ci tehnocrati, care pot gestiona Guvernul”.

 

In ce priveste oportunitatea unui guvern de uniune nationala condus de un technocrat, Dragnea s-a aratat deschis la aceasta optiune daca partidele reusesc sa stabileasca un plan de obiective strategice dupa care sa se ghideze, arata Agerpres.

 

De cealalata parte, liderul ALDE Daniel Constantin a spus, vineri, la Palatul Cotroceni ca alaturi de PSD si UNPR, formatiunea sa sustine actuala forma de guvern interimar condus de Sorin Cimpeanu.

 

Ce spunea Dragnea ieri

 

Discutiile de ieri de la Palatul Cotroceni au evidentiat o nuantare a discursului PSD. La finalul discutiilor, Liviu Dragnea a iesit public cu o declaratie. Nuantarea vine fata de ziua de miercuri. Atunci, PSD excludea varianta anticipatelor.

 

Acum: “Un guvern de tehnocrati, alegeri anticipate, toate aceste obiective trebuie centralizate dupa discutii cu toate partidele. I-am propus presedintelui, dupa discutiile cu toti actorii, sa avem o alta runda de consultari”, a spus ieri Liviu Dragnea.

 

Nu e eficient ca azi sa vorbim despre o persoana pentru functia de remier. I-am propus presedintelui Iohannis o alta abordare. Sa ne stabilim de comun acord, partidele, sub coordonarea presedintelui, si tinand cont de ceea ce cer romanii, sa stabilim obiectivele de tara care trebuie atinse”, a continuat liderul PSD.

 

Dragnea a subliniat ca discutiile nu trebuie sa plece de la o persoana propusa pentru functia de premier: “vreau sa facem un pachet de obiective politice ca raspuns la cerintele societatii. Trebuie un moment de rascruce pentru reformarea clasei politice”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22