Rusia semneaza un acord cu Armenia pentru crearea unui sistem comun de apărare antiaeriană

Paul Cristescu | 11.11.2015

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a decis semnarea unui acord cu Armenia in vederea formarii unui sistem comun de apărare antiaeriană în regiunea Caucazului. Ministerele ruse ale Apărării și Externelor vor purta negocieri cu partea armeană în vederea semnării acestui acord.

Pe aceeași temă

 

Rusia a semnat deja un astfel de acord cu Kazahstanul, acesta fiind ratificat în luna mai a anului trecut. Forțele sistemului comun de apărare antiaeriană vor fi conduse de un comandant numit de președinții Rusiei și Kazahstanului, la propunerea miniștrilor apărării din cele două țări, transmite Agerpres.

 

Rusia are în vedere crearea unei zone de apărare antiaeriană, care să apere atât frontierele occidentale ale Rusiei, cât și pe cele ale partenerilor săi din cadrul OTSC (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă — Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan). Structura se formeaza ca o contrapondere la NATO. În cadrul acordurilor preconizate cu statele OTSC, Rusia ar urma să livreze acestora noi sisteme antirachetă, scrie lenta.ru.

 

Șeful statului rus declara marți că Rusia 'va iniția contramăsuri' în vederea întăririi potențialului forțelor sale strategice nucleare, în condițiile în care SUA își desfășoară sistemul lor de apărare antirachetă. 'Rusia va iniția contramăsurile necesare în vederea întăririi potențialului forțelor sale strategice nucleare. Vom lucra și la un sistem propriu de apărare antirachetă', a afirmat Vladimir Putin.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22