Patronul Chocolat, retinut pentru evaziune fiscala, isi cere scuze de la clienti

Iulian Popescu | 12.11.2015

Patronul cofetariilor Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut vineri dimineaţă, in urma perchezitiilor de joi care au vizat mai multe cluburi si restaurante de lux care ar fi folosit un soft ce le-a permis să țină contabilitate dublă.

Pe aceeași temă

 

Tudor Constantinescu a transmis un mesaj clinetilor sai cerandu-si iertare si asigurandu-i ca Chocolat s-a dezvoltat prin munca cinstita:

“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București.

Voi colabora cu autoritățile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite”, a scris patronul Chocolat pe Facebook.

 

Tudor  Mihai Constantinescu și cetățeanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociați la societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL, ar fi coordonat un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sunt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă, ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate, astfel încât baza de impozitare să fie diminuată).

 

În anul 2006, aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța.

 

Acest program de contabilitate constă în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sunt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

 

Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăților, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase și de patiserie obținute la punctul de lucru din București, str. Valea Lungă nr. 58, sector 6) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri și nu sunt fiscalizate.

 

Artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat și pus la dispoziție acest program și altor societăți comerciale din piață, în scopul fraudării bugetului de stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22