Putin acuza SUA ca relanseaza conflictul din Ucraina dotand Kievul cu arme letale

Iulian Popescu | 13.11.2015

Trimiterea de arme letale în Ucraina ar putea duce la relansarea conflictului din regiunile proseparatiste, a avertizat vineri presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sugerând că SUA doresc reluarea ostilitatilor.

Pe aceeași temă

 

"Dat fiind ca ostilitatile au cam incetat si ca atacurile sunt rare, este neclar de ce Congresul SUA a aprobat o rezolutie prin care permite oferirea de armament letal Ucrainei", a declarat Vladimir Putin intr-un interviu acordat agentiilor de stiri Interfax si Anadolu, potrivit Mediafax.

 

"Se pune intrebarea daca nu cumva exista dorinta de a fi declansat un razboi sau de reamplificare a ostilitatilor", a adaugat liderul rus.

 

Armistitiul din Ucraina a fost aplicat destul de strict in ultimele luni, permitand atenuarea conflictului separatist soldat cu peste 6.500 de morti.

 

***

 

Senatul SUA a aprobat pe 10 noiembrie proiectul de buget revizuit pentru nevoile de apărare ale Statelor Unite, care prevede, printre altele, alocarea de 300 de milioane de dolari drept ajutor militar pentru Ucraina.

 

Proiectul a fost astfel adoptat, după ce săptămâna trecută a fost aprobat și în Camea Reprezentanților.

 

Bugetul de apărare a suferit unele modificări, după pe ce, pe 22 octombrie, acesta a fost respins de către președintele Barack Obama.

 

CITIȚI ȘI: SUA: Camera Reprezentantilor a votat o REZOLUTIE prin care ii cere presedintelui Obama sa trimita arme LETALE in Ucraina

 

În special, președintele nu era multumit de costurile excesive și de ignorarea de către Congres a unor reforme propuse anterior de administratia SUA. În special, era vorba despre necesitatea închiderii închisorii de la Guantanamo, pentru care are Obama lupta de mai mult de un an.

 

Textul actual, care are 1.320 de pagini, a fost aprobat cu modificări, cu toate acestea, secțiunile privind asistența militara pentru Ucraina rămân neschimbat. În special, secțiunea 1.250 specifică atribuțiile ministrului Apărării și secretarului de stat si li se acordă dreptul de a decide cu privire la ajutorul militar pentru Ucraina, în limita a 300 de milioane de dolari.

 

Documentul prevede asistenta in domeniul ” formarii, livrarii de echipamente, sprijin logistic, bunuri și servicii pentru forțele militare și a altor servicii de securitate ale Ucrainei”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22