Dacian Cioloş, la şedinţa PSD: Intenţia mea nu este de a rade tot si a pune altceva in loc

Iulia Mincu | 15.11.2015

La scurt timp dupa ce a anuntat lista noului guvern, premierul desemnat Dacian Ciolos s-a dus la sedinta Comitetului executiv al PSD, la invitatia acestuia, cerindu-le acestora sa "profite" de oportunitatea unui Cabinet tehnocrat.

Pe aceeași temă

 

 

Scopul intilnirii, potrivit lui Dragnea, este acela ca PSD sa poata lua o decizie in ce priveste sustinerea guvernului, doar dupa ce vor avea o discutie cu Ciolos despre echipa prezentata si programul de guvernare.

"Colegii noştri din CExN vor pune, aşa cum este firesc, câteva întrebări care ne interesează şi care ne pot ajuta să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a spus Dragnea.

 

Dacian Cioloş le-a dat asigurări social-democraţilor că nu va face schimbări în Guvern fără a se consulta cu partidele parlamentare, în contextul în care Liviu Dragnea afirma recent că speră că premierul desemant nu va face "epurări".

 

"Nu este intenţia mea de a veni pentru a rade tot şi a pune altceva în loc. Cred că astfel de momente ar trebui schimbate cu o abordare guvernamentală raţională şi eficientă în actul de guvernare şi cam asta aş vrea să fac acolo. Ceea ce a fost bun o să continuăm, dar ceea ce va trebui adaptat pentru mai mult eficienţă o să schimbăm", a spus acesta.

 

Cioloş a dat asigurări că, înainte de orice schimbare importantă, Guvernul său va veni în faţa Parlamentului pentru a discuta cu partidele.

 

"Vreau să deschidem activitatea guvernamentală spre o comunicare eficientă şi consultare eficientă cu restul societăţii. Vă rog să vedeţi Guvernul acesta nu aşa cum am înţeles că unii au interpretat, a, lor nu le pasă de noi, de Parlament, pentru că suntem învechiţi şi o să se ducă şi o să discute cu societatea civilă", a continuat Cioloş.

 

Premierul desemnat le-a cerut social-democraţilor să vadă în Guvernul său un "partener".

 

"Eu vă sugerez şi vă propun să folosiţi acest Guvern tehnocrat de un an de zile ca un mijloc, ca o platformă de comunicare între societatea civilă şi clasa politică şi să profităm de acest an electoral intens. (...) Să vedeţi Guvernul acesta ca un partener, deschis, receptiv", a spus acesta.

 

Dacian Cioloş a subliniat că un astfel de parteneriat va ajuta la creşterea gradului de încredere al populaţiei în actul politic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22