Hunor: Prin Dancu, Ciolos si-a asigurat sustinerea PSD, care are controlul administratiei

Iulia Mincu | 15.11.2015

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca premierul desemnat Dacian Ciolos nu va avea probleme la investirea Cabinetului sau, intrucat si-a asigurat sustinerea PSD prin nominalizarea lui Vasile Dancu, iar pentru urmatorul an va exista stabilitate politica.

Pe aceeași temă


''Stabilitatea politica pentru urmatorul an, prin aceasta propunere a domnului Ciolos, este asigurata. Si va fi o stabilitate, spun eu, extrem de necesara, nu numai pentru aprobarea bugetului, dar si in 2016, intr-un an electoral. Nu va avea probleme la investitura, fiindca PSD-ul a ramas la guvernare prin portofoliul cel mai important in ceea ce priveste bugetul, cat si prin controlul deconcentratelor, prefectilor si tot ceea ce inseamna administratie. De aceea, eu cred ca prin sustinerea PSD si prin votul PNL pentru aceasta numire a presedintelui Iohannis o majoritate solida va fi asigurata. Din acest punct de vedere nu vad nicio problema, nici la investitura, nici pentru anul 2016'', a declarat duminica pentru Agerpres Kelemen Hunor. 



El a spus ca prin nominalizarea lui Vasile Dancu, un om cu activitate stiintifica remarcabila, dar care ''este strategul lui Liviu Dragnea, a fost al lui Ponta, al lui Geoana si este o figura marcanta a grupului de la Cluj'', Dacian Ciolos a reusit performanta de a avea o majoritate larga in Parlament, intrucat are si sustinerea PNL. 


''Nu va vota PSD impotriva lui Dancu, in niciun caz, iar PNL il sustine pentru ca Ciolos este propunerea presedintelui Iohannis. Pana la urma, este performanta lui Ciolos ca a asigurat, in cateva zile, o majoritate larga, pentru un an de zile. Si e o performanta uriasa. Se vede ca a fost intr-o pozitie foarte, foarte dificila ca si comisar pentru agricultura si are o experienta de a negocia si de a asigura un spate politic pentru un proiect'', a subliniat Kelemen Hunor. 



Presedintele UDMR a aratat ca fiecare dintre cei nominalizati trebuie sa dovedeasca performanta si in administratia centrala, dupa ce a performat in mediul privat sau in diplomatie si, in opinia sa, premierul desemnat merita un vot de incredere pentru instalarea Guvernului. 



Referitor la sustinerea UDMR acordata Cabinetului Ciolos, Kelemen Hunor a spus ca o decizie va fi luata luni, dar recomandarea sa pentru parlamentarii formatiunii este sa dea un vot de investitura.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22