Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015
PEN Club România - - - -
2015-11-16
Comunicate
0

PEN Club România condamnă cu toată vehemența atentatele sângeroase care au avut loc la Paris în noaptea de 13 noiembrie.

 

Aceste acte barbare continuă la o scară mult mai mare crimele de la Charlie Hebdo din Paris din ianuarie 2015.

 

Aceste atacuri minabile vizează destabilizarea valorilor fundamentale ale Franței – idealurile de democrație, libertate, egalitate, fraternitate și laicitate a structurilor statale. Deasemenea, întrucât a fost atacată o sală de concert, a fost vizată o altă valoare fundamentală, libertatea de expresie. Acestea sunt și valorile lumii occidentale și ale Uniunii Europene din care facem parte.

 

Ne exprimăm compasiunea pentru familiile îndoliate și pentru apropiații celor 129 de persoane care au fost ucise în atentate, ca și pentru sutele de persoane rănite.

 

PEN Club România își reafirmă, în aceste tragice circumstanțe, solidaritatea cu poporul francez și atașamentul pentru principiile mai sus menționate, ca și pentru respectul tuturor ființelor umane indiferent de origine și religie.

 

Rolul literaturii, al artelor și al culturii în general în cultivarea democrației devine cu atât mai important, mai vital. PEN România își reafirmă dorința de a contribui, în cadrul PEN International, la împăcarea lumii turbulente, multipolare și dramatice în care trăim.

 

 

Magda Cârneci
președinte PEN Club România

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Comunicate
2612
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22