Ciolos a retras nominalizarea lui Guseth dupa prestatia acesteia din comisii

Iulia Mincu | 16.11.2015

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a anutat dupa miezul noptii ca retrage nominalizarea Cristinei Guseth de la ministerul Justitiei ca urmare a prestatiei din Parlament. Dupa o audiere maraton de peste doua ore in fata a sapte comisii, Guseth a primit aviz favorabil pentru Ministerul Justitiei.

Pe aceeași temă


"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere.", a anuntat Dacian Ciolos pe Facebook, la o ora dupa miezul noptii.

 

 Cristina Guseth a primit aviz pozitiv de la Comisiile de sprecialitate, sase voturi pentru si sase abtineri, dar audierile au generat scandal. Guseth a fost pusa in citeva situatii delicate, fiind vizibil emotionata de asaltul parlamentarilor ostentativ ostili.

 

„Din prima secunda am fost de buna credinta si am spus ca nu sunt jurist. Ceea ce imi propun este sa fac management pentru acest minister. M-am emotionat si am ratat un raspuns pe care in mod normal l-as fi stiut. In pofida acestei umilinte, ramin sa duc Romania in structurile euroatlantice”, a declarat Guseth imediat dupa vot.

 

Inca din momentul in care a fost comunicata in spatiul public, nominalizarea Cristinei Guseth la portofoliul Justitiei a provoacat reactii critice, in special din partea celor care s-au opus constant reformei in justitie- Antena 3 si site-ul luju.ro, dar nu numai.

 

Faptul ca nu are experienta judiciara sau ca este o apropiata a Monicai Macovei a fost folosit pentru a lansa atacuri politice, inclusiv de catre Catalin Predoiu, eternul ministru din umbra al PNL.

 

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) sustine ca numele lui Guseth este inedit in conditiile in care ea “nu are niciun fel de studii in domeniul dreptului si nici experienta in sistemul judiciar”.

 

"Este pentru prima data in istoria - cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al Justitiei o persoana care nu are studii juridice", arata UNJR intr-un comunicat de sefa instituiei, Dana Girbova. Uniunea Judecatorilor anunta ca pregateste o lista de intrebari pentru comisiile parlamentare care vor audia noul ministru al Justitiei. Si Catalin Predoiu, premierul din umbra al PNL, a criticat nominalizarea.

 

 Reactia UNJR a inceput deja sa fie folosita ca factor de presiune mediatica. “Dubioasa nominalizare” scriu cu majuscule cei de la Lumea Justitiei, un portaj aflat in siajul Antenei 3.

 

Postul de televiziune al lui Dan Voiculescu, a atacat-o pe Guseth, prezentind insistent pe ecran o fotografie a acesteia de la 2 mai, in costum de baie, alaturi de Monica Macovei.

 

Fostul presedinte Traian Basescu, ale carui opinii si prestatii se intilnesc tot mai mult cu cele ale Antenei 3, dupa ce i-a reprosat Cristinei Guset faptul ca nu are studii de drept si ca e inginer, a atacat-o inclusiv pe acest motiv, pe un ton de mahala si cu o exprimare grobiana.

 

“Am văzut că a fost făcută praf o tânără speranță a sănătății care nu avea rezidențiatul pentru că era în chiloței și-și arăta pătrățelele de pe burtică. Și pe Guseth o găsiți în aceeași ipostază la Vama Veche. Poate nu arătându-și mușchii că nu-i avea”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22