Islamism pe Twitter. Clasamentul tărilor care gazduiesc cei mai multi sustinatori ai ISIS

Paul Cristescu | 18.11.2015

Un studiu al Institutului Brooking din SUA stabilește un clasament al țărilor afectate de islamism, după numărul de utilizatori ai rețelei sociale Twitter care diseminează in mediul on-line propaganda Statului Islamic.

Pe aceeași temă

 

Analiza Institutului se bazeaza pe verificarea a milioane de conturi ale utilizatorilor, aproximand numărul celor care postrează mesaje pro-islamiste între 46.000 și 90.000. Pentru obținerea răspândirii demografice au fost luate în calcul 20.000 de conturi, transmite Adevarul financiar.

 

Arabia Saudită se situează pe primul loc, cu 866 de utilizatori pro-islamiști.

 

O rețea puternică a grupărilor islamiste este localizată în SUA, care se clasează pe locul patru în top.

 

Marea Britanie este și ea prezentă în top 10 state unde rețelele sociale sunt folosite pentru câștigarea de noi adepți radicali. Aici numărul imigranților musulmani este foarte mare, formând comunități compacte care se radicalizează din ce în ce mai mult.

 

 

Pe locurile doi și trei se situează Irak și Siria, care dețin cele mai multe teritorii revendicate de către cei care vor să reînființeze Califatele arabe, conduse exclusiv după învățăturile Coranului.

 

Egipt, Kuweit, Liban, Palestina, Tunisia și Turcia sunt centre puternice de formare a islamiștilor, în multe cazuri radicalizarea fiind finanțată chiar de către statele occidentale.

 

Restrângerea propagandei islamice desfășurate pe rețelele de socializare a condus la suspendarea administrativă a mii de conturi. Unii experți consideră insa că aceste intervenții nu fac decât ca lumea islamică să se radicalizeze și să genereze și mai mulți atentatori sinucigași.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22